Početna Kultura Zimzarije 5 i ove godine u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Zimzarije 5 i ove godine u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

0

Praznicna trpeza 1

Novosadske dečije zimzarije se i ove godine održavaju tokom zimskog raspusta i namenjene su deci predškolskog i školskog uzrasta u organizaciji Dečijeg kulturnog centra “Deci na dar”. Svakog dana na preko 20 lokacija u gradu, naši mališani imaju priliku da učestvuju u radionicama kroz koje razvijaju kreativnost i obogaćuju svoje znanje iz raznih oblasti.

Zimzarije Snesko i cestitke 2

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog je jedna od institucija koja je svim mališanima ponudila bogat program koji će u velikoj meri biti prilagođen izložbi “Miroslav Kraljević i sledbenici”. Do sada su održane tri radionice na kojima su deca imala priliku da pokažu svoje kreativno umeće. Prvo su se upoznali sa tematikom “Praznična trpeza” po ugledu na postavku mrtve prirode u prostoru i slika iz Moderne galerije i inspirisani time, pravili su raznolike predmete i kompozicije.

Praznicna trpeza 2

Drugog dana zimzarija u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog vladala je prava euforija jer su na red došli “Ukrasi za muzejsku jelku”, a ono što je zanimljivo jeste činjenica da su ukrasi pravljeni od ping pong loptica, slamčica, kutija od jaja, plastičnih flašica koje su u prazničnom duhu dobile jednu sasvim drugu namenu.

Zimzarije Snesko i cestitke 10

Subota je bila veoma zanimljiva jer su mališani imali zadatak da naprave “Sneška Belića i novogodišnju čestitku” gde su mogli da pokažu svoju maštovitost i kreativnost. Radionice su vodili kustos Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i volonteri sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Sledeće nedelje vas očekuju nove teme: ponedeljak (28. decembar) “Odelo ne čini čoveka”, utorak (29. decembar) “Kroki pokret”, sreda (30. decembar) “Pronađi konturu”. Važno je naglasiti da su sve radionice u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog besplatne. Obavezna je prijava deteta na telefon 021 528-185, zbog ograničenog broja učesnika. Radionice se održavaju u terminu od 11-13 časova.

Zimzarije Snesko i cestitke 11

Bojana Šević