Početna Aktuelno Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Arhitektonski tehničar A IV-2

Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Arhitektonski tehničar A IV-2

0

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Već treću godinu zaredom Color Media Communications i portal nshronika.rs organizuju „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“.

Fotografije svih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija, kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu, objavićemo na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“ gde možete glasati za vaše favorite, a sve pristigle tabloe predstavićemo ponaosob i na našem portalu.

Danas vam predstavljamo tablo maturanata Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”, odeljenje Arhitektonski tehničar A IV-2.

Tehnička škola “Mileva Marić Ajnštajn” najveća srednja škola u Srbiji, osnovana 1882. godine kreira obrazovni proces i život u školi tako da se razviju stvaralački i radni potencijali svih učenika i zaposlenih. Učenici ove škole teže ka usvajanju preduzetničkih kompetencija i principa celoživotnog učenja kako bi kroz zanimljivu nastavu postigli održivost u društvenom okruženju.

Arhitektonski tehničari uređuju i prezentuju urbanističke projekte. Bave se visokogradnjom, konzervacijom i revitalizacijom. Analiziraju cene i predračun radova. Tokom školovanja stiču znanja iz nacrtne geometrije, statike i otpornosti materijala, primene računara u građevinarstvu, urbanizma i slično. Ovo zanimanje je izuzetno traženo i posao se uglavnom nalazi lako. Značajnu i neraskidivu vezu čoveka, prirode i arhitekture utvrdio je Aristotel još u IV veku pre naše ere. Arhitekturu je razumeo kao sintezu svih umetnosti. Zapisao je temeljni stav da “čoveka okružuju priroda i arhitektura”, i takođe da je “arhitektura nadopuna prirode”. Ova ideja i danas je aktuelna, a arhitektura i dalje ostaje umetnička disciplina koja ima najviše uticaja na naše živote.

Pored korisnika društvene mreže Fejsbuk, za najlepši maturski tablo Novog Sada glasaće i stručni žiri sastavljen od fotografa, grafičkih dizajnera, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Tri razreda sa najvećim ukupnim brojem bodova dobijaju vredne nagrade:

1. mesto: Ekskurzija za pobednički razred autobusom u Suboticu i na Palić sa ručkom i turom po gradu,
2. i 3. mesto: Druženje na “Štrandu” – svi učesnici dobijaju vaučer za dva pića po želji u kaficu “Bridge-bar Štrand”, koji mogu iskoristiti do kraja avgusta (31.08.).

Pošaljite nam vaš maturski tablo i osvojite vredne nagrade!