Početna Danas u gradu Duh Italije u Novom Sadu: Danas španski specijaliteti i flamenko!

Duh Italije u Novom Sadu: Danas španski specijaliteti i flamenko!

0

Novosađani su juče na centralnom gradskom trgu osetili pravi duh Italije. Pored uživanja u čuvenim italijanskim specijalitetima, oduševila nas je i italijanska muzika.

Prisutnima se na početku programa obratio Matijas Klaive, prvi sekretar i šef ekonomskog i komercijalnog odeljenja Ambasade Italije u Beogradu.

“Veoma sam srećan što sam u Novom Sadu. Uvek kada dođem ovde osećam se kao pravi Vojvođanin. Ali, danas svi smo Italijani jer je danas Dan Italije u Novom Sadu. Za ambasadu veoma je važno da građani Novog Sada uživaju u italijanskoj kulturi. Uživajte! Viva Italia, viva Novi Sad.”

Nakon gospodina Klaive, publici se obratio Carmine Tarallo-a, predsednik Italijanskog kulturnog centra i počasni vicekonzul Italije za Vojvodinu.

“Dobrodošli na ovaj poseban susret, susret sa italijanskom kuhinjom. Mislim da je ovo jedan zaista prijatan momenat i lepo je biti ovde sa vama, u Novom Sadu. Naši članovi Italijanskog kulturnog centra predstaviće vam malo italijanske muzike, a to bi trebalo da vam pomogne da uživate još bolje u ovoj kuhiniji koja je inače popularna. Želim vam svima lepo veče. Živela Srbija, živela Vojvodina, živeo Novi Sad!”

Zatim su usledeli nastupi divnih dama iz Italijanskog kulturnog centra “Piazza Italia” iz Subotice, a nakon toga i degustacija italijanskih specijaliteta koje je pripremio SAVOCA – PICERIJA I RESTORAN iz Novog Sada.

Festival “Food Planet” današnji dan posvećuje kuhinji i kulturi Španije.

Prisutnima će se obratiti Enrike Kamaćo Garsija, direktor španskog kulturnog centra – Instituta Servantes i ataše za kulturu Ambasade Španije.

Uživaćemo u nastupu flamenko grupe “La Sed Gitana”, a za kraj programa u španskim specijalitetima koje će pripremiti restoran “Arhiv”.

Vidimo se na Trgu slobode od 18h!

Na Trgu slobode, nalazi se humanitarna kutija u koju možete ostaviti donaciju za lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević koja boluje od teškog oblika malignog oboljenja, a za transplantaciju koštane srži u Frankfurtu potrebno je 350.000 evra. Većina novca je sakupljena, ali mi nastavljamo i dalje da pomažemo i Teodori i drugoj bolesnoj deci kojoj je potrebna pomoć. Čekamo vas na Trgu da zajedno budemo humani.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.