Početna Danas u gradu “Food Is Great” u organizaciji Color Press Grupe u čast vojvotkinje od...

“Food Is Great” u organizaciji Color Press Grupe u čast vojvotkinje od Kornvola!

0

TRH Prince of Wales & The Duchess Of Cornwall - Official Wedding Photo

U toku sutrašnjeg boravka u Vojvodini, princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola će posetiti Novi Sad, Kovilj i Sremske Karlovce, a tim povodom “Color Press Grupa” organizovaće gastronomsku manifestaciju “Food Is Great”.

Tokom jednodnevne posete Novom Sadu princu Čarlsu i vojvotkinji Kamili ukazaće se prilika da pogledaju kulturno umetnički program u Katoličkoj porti gde će prisustvovati otkrivanju memorijalne ploče britanskim humanitarnim radnicama.

kuglof-sa-narandzom-620x397

Nakon toga gosti iz Velike Britanije posetiće Galeriju Matice srpske, gde će biti upriličen susret sa kustosima i decom koja učestvuju u projektu “Moving Museums” u organizaciji kulturnog centra “British Council”.

Princ od Velsa potom odlazi u posetu Manastiru Kovilj, dok će vojvotkinja od Kornvola prisustvovati gastronomskom događaju “Food is Great” u Muzeju pčelarstva u Sremskim Karlovcima.

SlovackaMlada

Gošći iz britanske kraljevske porodice ukazaće se jedinstvena prilika da proba specijalitete lokalnih domaćica, čitateljki magazina “Pošalji recept” i drugih kulinarskih izdanja “Color Press Grupe”.

Pored gastronomskih delikatesa – vojvotkinja od Kornvola će moći da pogleda i ručne radova vojvođanskih domaćica i ritual “kićenja snaša” koje će biti odevene u svadbene nošnje različitih nacionalnih zajednica koje žive u severnoj srpskoj pokrajini.

FoodIsGreat-new - Copy

Britanski kraljevski par se u nakon posete vojvođanskoj prestonici vraća u Beograd gde će biti gosti prijema u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo