Početna Danas u gradu Humanitarna akcija Lajons kluba “Mileva Marić Ajnštajn”: Dom u Veterniku dobio konja

Humanitarna akcija Lajons kluba “Mileva Marić Ajnštajn”: Dom u Veterniku dobio konja

0

Lions Mileva Maric (1)

Prva martovska akcija Lajons kluba Mileva Marić Ajnštajn uspešno je realizovana juče, 8. marta u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju “Veternik”.

Lions Mileva Maric (2)

Ovoj ustanovi doniran je konj, za rekreativno i terapijsko jahanje, koji je namenjen za potrebe štićenika koji boluju od cerebralne paralize, drugih oblika invaliditeta kao i deci sa autizmom. Reč je o donaciji konja koji rasom, građom, godištem, zdravstvenim stanjem i karakterom odgovara programu rekreativnog i terapijskog jahanja.

Lions Mileva Maric (3)

Druženje sa ovom plemenitom životinjom, će kod dece i omladine do 25 godina, koja imaju poteškoće u rastu i razvoju i koja su obolela od cerebralne paralize, autizma, deformiteta kičmenog stuba, mentalnih oboljenja, poboljšati efekte njihove primarne terapije.

Lions Mileva Maric (4)

Vrsta pomoći koja se ukazuje nije samo fizičkog i mentalnog karaktera već i emotivnog u smislu sticanja emotivne sigurnosti osećaja zadovoljstva kao i stabilizacije dečijeg osećanja sigurnosti i samopoštovanja. Sve aktivnosti u vezi sa rekreativnim i terapijskim jahanjem sprovodiće obučena lica zaposlena u Domu Veternik.

Lions Mileva Maric (5)

Dame iz “Lajons kluba Mileva Marić Ajnštajn” ovu akciju realizovale su uz veliku pomoć i podršku stručnog osoblja za terapijsko jahanje, Konjičkog kluba “Petras” iz Petrovaradina i prijatelja koji su im pomogli da prikupe sredstva za kupovinu ove plemenite zivotinje koja je postala deo porodice Doma u Veterniku.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Privatna arhiva