Početna Danas u gradu Istraga oca Tamare Miladinović: Diskoteka “Kontrast” sagrađena bez dozvole

Istraga oca Tamare Miladinović: Diskoteka “Kontrast” sagrađena bez dozvole

0

kontrast-pozar-2-copy1-620x350

Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović, tvrdi da je došao do novih dokaza koje je predao nadležnima.

U lično sprovedenoj istrazi, Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović, jedne od šest žrtava tragičnog požara pre četiri godine u novosadskoj diskoteci “Kontrast”, kako tvrdi, došao je do novih dokaza, koje je predao nadležnima.

Među dokazima koje je osim novosadskom, prosledio i Republičkom tužilaštvu, kao i Ministarstvu pravde i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, Miladinović, inače zastupnik Udruženja građana “Istina – Tamarini zakoni”, jesu i podaci o vlasnicima parcele na kojoj je diskoteka “Kontrast”.

Iz svega što sam prikupio, vidi se da je kompletan ulaz u diskoteku sagrađen bez dozvole i na tuđoj parceli – navodi Miladinović.

I izgrađeni deo ispred ulaza, takođe je nelegalan i nalazi se na parceli čiji je vlasnik Republička direkcija za puteve, dok je ulaz u salu takođe izgrađen bez dozvole na zemljištu u vlasništvu grada.

Za Branka Miladinovića to sve je dokaz da je građevinska inspekcija ovaj objekat morala da zatvori godinama pre nego što se dogodio požar.

Kako je moguće da građevinska inspekcija obavlja vanredne, redovne i sve ostale preglede, a da ne proverava osnovne podatke iz zemljišnih knjiga – kaže Miladinović.

Iz dokumenata koje sam prikupio, vidi se da su uzurpirane parcele grada i Republičke direkcije.

U novosadskom Osnovnom sudu vode se postupci protiv građevinskog inspektora Veselina Kerca i troje protivpožarnih inspektora – Tihomira Vulevića, Slavka Hajrovića i Maje Golubović, u čijoj je nadležnosti bila kontrola diskoteke “Kontrast”. Svi oni se terete za zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: Večernje novosti
Foto: Telegraf.rs