Početna Danas u gradu Milicajcima će biti omogućeno da zatvaraju lokale koji ne poštuju mere?

Milicajcima će biti omogućeno da zatvaraju lokale koji ne poštuju mere?

0

Epidemiloška situacija u Novom Sadu je pogoršana i u prethodna dva dana je kod više od 40 osoba konstatovano prisustvo koronavirusa, što je, prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića više nego u desetodnevnom periodu pre toga.

Vučević je pohvalio građane koji nose maske i pridržavaju se epidemioloških mera, ali je i ocenio da ima mnogo onih koji krše pravila i koji su se opustili. Tu najpre misli na lokale koji rade duže od dozvoljenog ili sa žurkama počinju od 17, 18 časova, puneći svoje objekte. Prema njegovim rečima, inspekcija i komunalna milicija će još više raditi i kontrolisati rad ugostitelja, mada postoji problem što ne mogu da im zabrane rad.

On očekuje da Skupština Srbije, kada počne sa radom, donese izmene potrebnih zakonskih propisa koji će omogućiti komunalnoj miliciji ili inspekciji da zatvaraju lokale, jer se nekima isplati da plate kaznu od 100.000 dinara, što im je zarada od jednog ili dva stola tokom večeri.

– Njima se isplati, oni odu i plate kaznu. Nije poenta u tim kaznama, nego da sprečimo da se te stvari dešavaju i da možemo da zatvaramo. Treba nam tu i podrška poreske inspekcije da idu i oni u kontrole. Tu je dosta toga kompleksnog, jer se borite i da im niko ne dojavi kontrolu, jer onda budu disciplinovani. Borićemo se i mislim da država sprema promene tih delova zakona kako bi inspekcija mogla da više bude angažovana – kaže gradonačelnik.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay