Početna Danas u gradu “Oči u oči sa naukom”: Ciklus naučno-popularnih predavanja

“Oči u oči sa naukom”: Ciklus naučno-popularnih predavanja

0

oci-u-oci-sa-naukom-jpg_660x330

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Kulturni centar Novog Sada danas započinju seriju naučno-popularnih predavanja “Oči u oči sa naukom”. Večeras u 19 časova, u klubu Tribina mladih, dr Zagorka Lozanov Crvenković razgovaraće sa publikom o tome “Može li svet postojati bez statistike?”.

Ciklus “Oči u oči sa naukom” predstaviće zanimljive i aktuelne teme sa ciljem da se na pristupačan i zabavan način objesne naučni i socijalni fenomeni.

Danas statistika ima važnu ulogu u raznim oblastima čovekovog delovanja, kao što su industrija, trgovina, ekonomija, fizika, hemija, medicina, psihologija i mnoge druge, navodi se u pozivu.

Statistika utiče na naš život na bezbroj načina – pomoću statistike Japan je postao svetska sila, pomoću statistike smo saznali da se svemir širi, pomoću statistike je utvrđeno da pušenje izaziva rak pluća, otkrivaju se lekovi za mnoge bolesti, internet pretrage su brže zahvaljujući statistici, vremenske prognoze su pouzdanije zahvaljujući statistici, vreme čekanja na lift je kraće zahvaljujući statistici.

Autor: RTV
Foto: Promo