Početna Danas u gradu Predavanje “Starenje i ljudska prava”

Predavanje “Starenje i ljudska prava”

0

Predavanje na temu “Starenje i ljudska prava“ održaće se u sredu, 20. februara od 11 časova u prostorijama Kluba za odrasla i stara lica “Vitaplan“, Lukijana Mušickog 9 (ulaz iz Vojvode Bojovića).

Predavanje će održati socijalna radnica iz Centra za socijalni rad, Katarina Stolić, koja će učesnike upoznati o pravnim aspektima pružanja socijalne podrške starijim i nemoćnim licima. Takođe, informisaće prisutne o načinima na koje svoja prava mogu da ostvare.

Stariji su osetljiva kategorija stanovništva, često su i žrtve diskriminacije, koju društvo, ali ni same žrtve ne prepoznaju. Stanovništvo Srbije predstavlja jednu od najstarijih populacija na svetu.

U Novom Sadu, koji broji između 350.000 i 400.000 stanovnika, broj starih osoba premašuje 55.000. Ekonomska i društvene krize plodno su tlo za razvoj nasilja inače, a posebno prema najranjivijim i nemoćnim kao što su stariji. Samo kroz upoznavanje osoba o svojim pravima i mogućnostima možemo uticati na podizanje svesti da ta prava i zadovolje.

Više informacija na telefon: 021/300-83-59.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay