Početna Danas u gradu Prolećna razmena knjiga u Novom Sadu

Prolećna razmena knjiga u Novom Sadu

0

Prolećna razmena knjiga – “Razlistavanje” održaće se u danas, 12. maja, u kulturnom centru Dom b-612.

Ovo je četvrta razmena knjiga, koju književni blog “Prerazmišljavanje” organizuje u Miletićevoj 40 i ovog puta tema je “Stvari ispale iz knjiga”.

Knjige koje im više nisu potrebne zainteresovani mogu zameniti za kupone, koje potom menjaju za neku od više stotina knjiga već prisutnih na razmeni ili mogu sačekati da pristignu nove knjige.

Razmena traje od 11 do 18 časova, a u razmeni učestvuju sve vrste knjiga, od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih knjiga.

– Sve knjige koje građani žele da doniraju ili one koje preostanu nakon razmene biće prosleđene dalje, ili poklanjanjem vernim čitaocima “Prerazmišljavanja” ili kroz naredne razmene knjiga – kažu organizatori.

Na tradicionalnom Književnom popodnevu, koje se održava u okviru Razmene knjiga, sa početkom u 14 sati, održaće se promocija Novosadske kvidič lige, a novosadski LARP-eri pridružiće se “Razlistavanju” u vidu žive izložbe kostima.

Specijalni gost Književnog popodneva biće teoretičar, kritičar, književni prevodilac i pisac fantastike Tihomir Jovanović, koji će govoriti o fenomenu fandoma i uticaju fan fikcije na razvoj žanra.

U skladu sa temom “Stvari ispale iz knjiga” biće otvorena i izložba stvari pronađenih u knjigama, koje su učesnici ostavili na prethodnim razmenama.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay