Početna Danas u gradu Promovisana 12. klasa policajaca u Sremskoj Kamenici

Promovisana 12. klasa policajaca u Sremskoj Kamenici

0

Sremska Kamenica 12. klasa (3)
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanosti na kojoj su polaznici 12. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici promovisani u zvanje policajaca-pripravnika. Svečanosti u sportskoj hali prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, predstavnici državnih organa, privrednih društava, preduzeća, obrazovnih ustanova, međunarodnih organizacija, roditelјi i prijatelјi mladih policajaca.

Sremska Kamenica 12. klasa (6)

U svom obraćanju gostima i polaznicama i polaznicima 12. klase ministar Nebojša Stefanović je istakao da je od pre tri meseca počela primena novog Zakona o policiji, te da će ova klasa prva imati priliku da se uveri kako se stiču benefiti zahvalјujući marlјivom radu.

Sada je uspostavlјen jasan sistem po kojem će se napredovati isklјučivo zahvalјujući sopstvenom radu i trudu, a ne putem poznanstava i veza. Svi koji žele da napreduju u službi, moraće da budu veoma vredni, predani i da postižu rezultate. To je značajno zbog toga što će u skladu sa kadrovskim planovima, Ministarstvo unutrašnjih poslova popunjavati one poliicijske stanice koje nemaju dovolјan broj policijskih službenika. Nadam se da će ovi mladi lјudi imati snage da se odupru svim izazovima koje njihov posao nosi i da će biti uspešni u obračunavanju sa kriminalom i korupcijom. Takođe se nadam da će moći mnogo toga da nauče od starijih kolega, a najviše o tome kako se postaje dobar policajac koji služi svom narodu – rekao je ministar Stefanović.

Sremska Kamenica 12. klasa (2)

Gradonačelnik Miloš Vučević čestitao je 12. klasi na uspešno završenoj policijskoj obuci i poželeo im mnogo sreće i uspeha u dalјem radu.

Zajednički cilј i prioritet svih nas jeste obezbeđivanje efikasne zaštite lјudskih prava i sloboda u svim sferama. U ovom zdanju u Sremskoj Kamenici, dugi niz decenija se obučava policijski kadar i to sa velikim uspehom, dok istovremeno Ministarstvo unutrašnjih poslova pokazuje to da je spremno da stalnim reformama osposoblјava svoje kadrove po najvišim standardima i da odlučno štiti građane od svih oblika ugrožavanja bezbednosti – rekao je gradonačelnik i naglasio da je Grad Novi Sad uvek ulagao u Policijsku upravu Novog Sada, kao i to da će ona imati snažnu podršku lokalne samouprave i u budućnosti.

Sremska Kamenica 12. klasa (7)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad