Početna Danas u gradu Svečano obeleženi Dan i slava jedinice Žandarmerije

Svečano obeleženi Dan i slava jedinice Žandarmerije

0

zandarmerija7

Manifestaciji povodom obeležavanja Dana i slave jedinice Žandarmerije koja je održana u novosadskom odredu Žandarmerije prisustvovali su pored gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Tokom manifestacije gradonačelniku Milošu Vučeviću je uručena Plaketa u znak zahvalnosti za veliku podršku koju Grad Novi Sad pruža radu organa bezbednosti.

zandarmerija3

“Glavni prioritet svih nas je bezbednost građana. Nastojimo da što više pomognemo rad organa zaduženih za javni red i mir i za bezbednost i da imamo što bolju saradnju sa njima. Čestitam svim pripadnicima Žandarmerije njihov Dan i slavu uz veliku zahvalnost što su posvećeni očuvanju mira, sprečavanju kriza ali i reagovanju ako se iste pojave. NJihov posao nosi velike rizike, i treba im čestitati na hrabrosti, požrtvovanosti i spremnosti da štite sve građane Srbije u vanrednim situacijama”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

zandarmerija6

Žandarmerija je organizaciona jedinica Direkcije policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova koja planira, organizuje i izvršava najsloženije bezbednosne zadatke na celoj teritoriji Republike Srbije u slučajevima suzbijanja terorizma, obezbeđivanja javnog reda i mira u situacijama visokog rizika i obezbeđenja javnih skupova visokog rizika. Takođe pruža pomoć u vanrednim situacijama vršeći spasilačku službu.

Autor: NsHronika
Foto: Grad Novi Sad