Početna NStyle Specijalno izdanje “Serbia Fashion Weeka” u novembru u Kini

Specijalno izdanje “Serbia Fashion Weeka” u novembru u Kini

0

Čelično prijateljstvo između Srbije i Kine, potvrdilo se prethodnih nedelja kada se ceo svet suočio sa opasnostima koje je donela pandemija koronavirusa. Veze između ove dve zemlje nastavljaju da jačaju i sada, kada pandemija jenjava, a svoj doprinos tome daju kreativci obe države: “Serbia Fashion Week” s jedne i “Chengdu Creative Design Week” s druge strane.

Nakon dve godine učešća na najvećem sajmu kreativnosti u Aziji, srpska nedelja mode ovog proleća dobila je poziv od Izvršnog odbora “Chengdu Creative Design Week”-a da svoje oktobarsko, 15. po redu izdanje ponovi u novembru u Čengduu, glavnom gradu kineske provincije Sičuan. Usledio je niz konferencijski video sastanaka na kojima su obe strane izrazile spremnost da proširenjem saradnje pomognu razvoj modne industrije, ali i da Srbima, Kinezima, kao i celom svetu posle pandemije predstave lepotu kreativnosti u punom sjaju. Ovim je naša nacionalna nedelja mode postala glavni partner “Chengdu Creative Design Week”, zauzimajući počasno mesto.

Kao peta najveća nedelja mode u Evropi i najveća u Istočnoj Evropi, “Serbia Fashion Week” će od 5. do 10. novembra imati čast da na revijama u Čengduu predstavi rad domaćih i inostranih kreatora.

Predsednica “Serbia Fashion Weeka” Svetlana Horvat sa oduševljenjem je rekla da je višedecenijsko prijateljstvo između Kine i Srbije postavilo čvrst temelj za ovu saradnju čiji rezultat će biti održavanje prvog “SFW China edition”-a. Ona je uverena da će naša nacionalna nedelja mode zajedno sa “Chengdu Creative Design Week”-om u novembru doneti niz spektakularnih, kvalitetnih modnih revija.

Izvor: NsUživo
Foto: SFW/CCDW