Početna Party Time “Atheist Rap” objavljuje nove pesme na zajedničkom izdanju sa nemačkim bendom

“Atheist Rap” objavljuje nove pesme na zajedničkom izdanju sa nemačkim bendom

0

Novosadski bend “Atheist Rap” zajedno sa nemačkim sastavom “Defenders of the Universe”, objaviće 1. oktobra zajedničko izdanje sa 12 novih pesama.

U godini kada obeležavaju tri decenije rada, nakon dosta čekanja, novi materijal “Atheist Rap”-a je konačno tu. On će se naći na zajedničkom LP-ju sa bendom “Defenders of the Universe”, koji su poznati posetiocima nekadašnjeg Društvenog centra u kojem su nastupali. Nemci su se već dali u promociju novog izdanja pa su objavili spot za obradu pesme “Ne bi bilo fer” na nemačkom jeziku, ali u jednom momentu na srpskom pevaju “četiri piva okej, pet-šest piva bolje”.

I sam video za pesmu predstavlja svojevrsnu obradu spota “Atheista” za poznati hit, a prikazuje putovanje “Defendersa” kroz “našu užu domovinu”. Kontakti sa ekipom iz “Defendersa” nastali su pre nekoliko godina, kaže Vladimir Radusinović Radule, koji je sarađivao sa njima, miksajući im mini albume.

Kada su “Defendersi” dolazili na turneju po ovim krajevima, kao drugi gitarista “uletao” je upravo Radule, koji je bio upoznat sa njihovim materijalom, pa je tako sa njima svirao u Novom Sadu, ali i u Nemačkoj.

– Još pre tri godine smo se dogovorili da napravimo nešto zajedničko. I dogodila se neverovatna stvar da, neposlovično, čekaš “neprecizne Švabe”. Najpre je trebalo neko vreme da se krene u realizaciju, jedno pola godine smo samo pravili planove. Kada se krenulo sa snimanjem, mi smo brzo završili materijal i imamo ga praktično već dve godine, tako da stvarno nismo levatili ljude kada smo pričali o novim pesmama, ali se čekalo na izdavanje – kaže Radule.

Abum je gotov, vinil je spreman, ali još uvek nema ime. Radule poručuje da mu obrada pesme “Ne bi bilo fer” zvuči odlično, ukazujući na to da “Atheisti” svoje nove pesme još uvek nisu izvodili uživo. Od 1. oktobra publika će moći da čuje numere kao što su “Grbavci”, “Nutrigenije”, “Pala karta”, kao i pesmu koja je posvećena Ljukiju iz benda “No Speed Limit”.

– Nismo svirali nijednu od tih pesama uživo. Nekada je tempo bio takav da prvo svirate pesme pred publikom. Uvek su pesme bile prethodno odsvirane negde, pa tek onda snimljene i ovo je, ja mislim, prvi put da nam se dogodilo da imamo pesme, a da ih ne sviramo, jer čekamo izdanje. Svaki bend ima šest pesama, jedna strana su “Defendersi”, druga su “Atheisti”, s tim što su oni obradili jednu našu, a mi jednu njihovu pesmu – zaključuje Radule.

Publika Raduleta, doktora Popa, Lekija i Acketa na turneji, na kojoj će zajedno sa bendom “Defenders of the Universe”, promovisati novo izdanje i nove numere, može da očekuje na proleće sledeće godine. Zajedničko izdanje sa “Defendersima” biće prvi album “Atheista” od 2015. godine, kada su objavili “Überlauf”.

Izvor: 021
Foto: EXIT Photo Team