Početna Party Time Festival srpskog podzemlja poziva na saradnju!

Festival srpskog podzemlja poziva na saradnju!

0

Organizatori Festivala srpskog podzemlja sa zadovoljstvom obaveštavaju fanove da su u toku pripreme za 6. po redu festival koji će biti održan 14. i 15. oktobra 2020. Tačni detalji bi trebalo da budu objavljeni u što skorijem periodu.

Festival se i ove godine održava u saradnji sa SKC Novi Sad i delom je podržan od strane EPK.

Ni ove godine neće biti izostavljen program koji se odnosi na stvaralaštvo iz polja vizuelnih andergraund umetnosti, ali će ovog puta u skladu sa trenutnim okolnostima on biti u, sada već uobičajenom, onlajn formatu.

Ovogodišnji vizuelni program FSP biće posvećen fanzinima: andergraund izdanjima, publikacijama, ručno rađenim od strane ljubitelja i fanova određenog muzičkog, filmskog žanra ili sl. stvaranih na ovim prostorima. Ovom onlajn izložbom naslovnih strana fanzina organizatori FSP-a žele da predstave ovaj izuzetan medij i značaj koji je on u različitim istorijskim periodima imao ili ima i danas.

Pozivaju se svi autori i autorke fanzina, svi oni koji su nekada kreirali ovakve publikacije ili su još uvek aktivni na to polju. Takođe se pozivaju svi oni u svojoj kolekciji imaju fanzine posvećene andergraund kulturi (muzika, likovna umetnost, film, poezija…), da na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com pošalju:
– fotografije ili skenove naslovnih strana fanzina u što boljoj rezoluciji;
– godinu izdanja i ako znate koliko je fanzin imao objavljenih brojeva;
– iz kog grada potiče fanzin i ko je autor/ka naslovne strane, kao i ko je urednik/ca fanzina. ROK ZA SLANJE JE 1. OKTOBAR 2020.

Fotografije naslovnih strana fanzina i podatke će biti objavljene u jednoj e-galeriji koja će činiti svojevrsnu izložbu ovogodišnjeg FSP-a. Na ovaj način će se kreirati i odredjena baza informacija o fanzinima koji su izlazili na ovim prostorima.

ANDERGRAUND NEMA ALTERNATIVU! FSP6.

https://festivalsrpskogpodzemlja.weebly.com/
https://www.facebook.com/FestivalSrpskogPodzemlja.official/

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo