Početna Party Time Koncert njujorškog benda Agnostic Front večeras u Fabrici

Koncert njujorškog benda Agnostic Front večeras u Fabrici

0

Njujorški bend Agnostic Front nastupiće u petak 21. juna, od 21 sat u SKCNS Fabrici, u okviru evropske turneje “Urban Decay”, kojom obeležava četiri decenije od izlaska kultnog debi albuma “Victim in Pain”. Kao domaća podrška nastupiće beogradski bend Reckoning i Reflection iz Gornjeg Milanovca.

Agnostic Front osnovan je 1980. godine. Svojim klasicima, počev od singla “United Blood” preko “Victim in Pain”, te albuma koji su sledili “Cause For Alarm”, “Liberty and Justice for…” i vrhunskog “One Voice” iz 1991, postavio je temelje prepoznatljivog hardkore-pank zvuka.

Bend koji je stalno na turneji i koji ima 12 studijskih, nekoliko živih i split albuma, te nebrojeno singlova, u našoj zemlji nastupao je poslednji put na “Rockaway Lake” festivalu 2015. godine. Pre toga svirali su u Domu omladine i beogradskom SKC-u, kao i na Egzitu, pre gotovo dve decenije.

Reckoning je hardkor bend sačinjen od sadašnjih i bivših članova bendova Bronze, Hitman, Tibia, 36 Daggers, Unison, Nagon, Stonewall, The Bridge, Mob Law…

Krajem 2022. objavili su “MMXXII Demo” od pet pesama i od tada dobijaju podršku na uspešnim i posećenim nastupima. Crpeći inspiraciju iz hardkor scene 90-ih, evociraju duh bendova kao što su Only Living Witness, Life Of Agony i Length Of Time, a u njihovoj muzici osetan je i uticaj savremenih izvođača kao što su Twitching Tongues i Age Of Apocalypse. Njihov zvanično prvi EP “This is War”, koji ih vodi dalje u istraživanje melodije i agresije, izašao je krajem 2023. za Geenger Records.

Reflection, melodični screamo post hardcore bend iz Gornjeg Milanovca, dobro poznat novosadskoj publici, upravo završava materijal za novi album koji se očekuje tokom ove godine.

Prvi album “Different Paths” izašao je krajem 2019. pa se publika uželela novih studijskih snimaka. Bend neke od novih pesama uveliko svira uživo, tako da se očekuje šarolik set koji će nagovestiti zvuk novog izdanja.

Izvor: rtv.rs
Foto: SKCNS Fabrika