Početna Party Time Novosadski Džez festival proslavlja 20. rođendan

Novosadski Džez festival proslavlja 20. rođendan

0

Novosadski džez festival proslaviće 20 godina postojanja, a organizator Kulturni centar se potrudio da napravi ekskluzivan program. Prvi put u glavnom programu nastupiće tri Big benda, a među gostima u uvodnom delu festivala premijerno biće Marko Pignataro sa Berklijevog global džez instituta. Svi koncerti biće održani u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Već tradicionalno, pre glavnog programa, festival će početi otvorenim koncertima za javnost, na brodu Cepelin, studiju M Radio Novog Sada, Akademiji umetnosti, a uličnim performansom goste će u festivalsku atmosferu uvesti i Baterija Samba NS.

Glavni program počeće 15. novembra, a tokom trodnevnog festivala nastupiće 10. internacionalnih sastava. Prvi će nastupiti Macha Gharibian Trio, koji kombinuje klasičan džez sa armenijskim notama, a prvi put posle pauze od gotovo 26. godina na sceni će nastupiti tri Big benda.

Pojedinačne ulaznice moći da se kupe na blagajni Srpskog narodnog pozorišta od 5. novembra, cena pojedinačne karte je za jedno veče je 900 dinara, dok je komplet karata 2. 400 dinara.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay