Početna Party Time Posetite humanitarni koncert bendova Azil 5 i Uvertira

Posetite humanitarni koncert bendova Azil 5 i Uvertira

0

azil-5-fotografija-

Humanitarni koncert na kom će nastupiti bendovi Azil 5 i Uvertira održaće se u petak, 25. septembra, u Firčijevom “Think Tank” studiju u Novom Sadu, a sva prikupljena sredstva biće donirana centru “Živeti uspravno”. Koncert počinje u 21 sat.
Centar “Živeti uspravno” postoji 15 godina a osnovan je sa ciljem da se stvori okruženje u kome će se poštovati sva ljudska prava osoba sa invaliditetom i zalaganje za punu primenu Međunarodne konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

“Azil 5” je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući autorskom muzikom. Do sada je bend objavio 3 studijska albuma: “Strastan, go i bos” (2008.), “Nema čoveka danima” (2011.) i “Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?” (2014.) kao i 2 albuma uživo “IzLiveNo u tišinu” (2009.) i “Živi Azil” (2013.).

Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop i od skoro world music uticaja. Azil 5 čine: Borko Basarić, Nenad Kojić, Vladimir Vojnović, Sava Nikić i Dušan Kolarski.

Bend Uvertira je nastao krajem 2007. godine. Bend čine: Filip Grubač (ritam gitara), Petar Banjac (bubanj i glas), Igor Sakač (solo gitara i glas) i Luka Mejdžor (bas gitara i glas). Uvertira je skupina pokušaja Filipa, Petra, Luke i Igora da stvore nešto što ne mari za granice i ostale nebitne razlike koje čine razdaljinu između ljudi. Prave muziku koja nije ograničena na žanr ili stil, već koja kao jedine trajne osobine ima strast i ljubav prema stvaranju kao takvom. Početkom 2015. godine izdali su prvi studijski album “Iz rupe bez dna” za izdavača Lampshade Media.

Autor: NsHronika.rs