Početna Party Time Završeni Dani Brazila u Novom Sadu: Programe ovogodišnjeg samba karnevala pratilo više...

Završeni Dani Brazila u Novom Sadu: Programe ovogodišnjeg samba karnevala pratilo više od 8.000 ljudi

0

Poslednji festivalski dan obeležila je najveća do sada karnevalska povorka Dana Brazila koja se kretala centrom Novog Sada, od Trga republike do Trga slobode! Na čelu povorke je bio meštre Steen, dok je meštre Chuvisco predvodio samba perkusioniste i plesače, a sve to uz podršku instruktora novosadske “Capoeira Senzala” koji su predvodili kapueriste!

Mnogobrojnu novosadsku publiku oduševio je ritam perkusija i energija kapuerista i plesača koja se širila starim jezgrom grada.

Jubilarno 10. izdanje Dana Brazila pored energičnih nastupa obeležile su i radionice kapuere, samba plesa, sviranja na samba udaraljkama i to na nekoliko lokacija u gradu. Ljubitelja brazilske muzike i umetnosti koji su prisustvovali radionicama ali i učestvovali u velikoj karnevalskoj povorci bilo je oko tri stotine!

Novosađani i njihovi gosti su ranije imali priliku da uživaju u nastupima Sambanse, poznate novosadske škole sambe, gostujućih samba bendovima iz inostranstva u Letnjem biskopu Kulturnog centra, ali i u nastupu koji DJ Patife iz Sao Paola s kojim je festivalska publika plesala do ranih jutarnjih časova na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Organizacija novosadskog samba karnevala Dani Brazila se zahvalila publici festivala – građanima Novog Sada na svečanom otvaranju u petak, 23. avgusta u kulturnoj stanici Eđšeg i istakla da su upravo zbog njih i volje ljubitelja brazilske kulture u Novom Sadu uspeli da organizuju najveće izdanje festivala do sada. Prisutnima na otvaranju obratili su se i ambasador Savezne Republike Brazil u Srbiji Eduardo Botelho Barbosa i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Ovogodišnje izdanje festivala Dani Brazila, koji je trajao od 23. avgusta do 25. avgusta organizovalo je Udruženje građana “Artkor” u saradnji sa Udruženjem poštovalaca brazilske muzike i kulture „Sambansa“, Sportskim udruženjem “Capoeira Senzala” i Plesnim udruženjem “Sambalkinhas“ iz Novog Sada uz podršku Gradske uprave za kulturu, Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, Ambasade Brazila iz Beograda, kompanije Veletabak, Turističke organizacije Grada Novog Sada i uz pomoć partnera kulturne stanice Eđšeg, Omladinske prestonice Evrope 2019. godine – OPENS, Kulturnog centra Grada Novog Sada i Gradskog zelenila.

Foto: Promo