Početna Politika Bojan Pajtić: Do kraja mandata nas čeka dosta posla

Bojan Pajtić: Do kraja mandata nas čeka dosta posla

0

pajtic-aer_660x330

Iako nije preostalo još mnogo vremena do isteka mandata, Pokrajinsku Vladu očekuje još dosta posla, ističe njen predsednik Bojan Pajtić.

Pred nama je otvaranje Kamenice 2 i čitav niz projekata, poklanjanje kuća u selima mladim bračnim parovima. Očekujem uskoro sednicu pokrajinske skupštine, a očekujem možda i rebalans budžeta, pošto je došlo do nekih neočekivanih prihoda i svakako nastavljamo normalan rad – kaže Bojan Pajtić.

Od rada Vlade zavisiće i rad Skupštine, a njen predsednik Ištvan Pastor prognozira da će do raspuštanja pokrajinskog parlamenta, poslanici u klupe sedeti sesti bar još jednom.

Ono što je sigurno je da ima materijala za bar još jednu sednicu, a moguće da će ih biti još više. Uglavnom, parlament će raditi do momenta raspisivanja izbora – Ištvan Pastor.

Bez obzira na to koliko sednica bude održano, potpredsednik Skupštine Vojvodine iz redova SNS-a, skeptičan je po pitanju rezultata koje bi zasedanja mogla proizvesti.

Poznajući rad Pokrajinske vlade i njene loše rezultate u prethodnom periodu, ne verujem da će se u ovako kratkom periodu nešto bitnije promeniti i da će biti nekih bitnijih, kvalitetnih predloga za rad Skupštine koji bi bili uopštem interesu građana – kaže Đorđe Milićević, potpredsednik Skupštine Vojvodine.

Aktuelni skupštinski saziv je od svog konstituisanja 2012. Godine, pa do danas zasedao 50 puta. I pored niza važnih odluka koje su usvojene za to vreme, na rad pokrajinskog parlamenta često su se mogle čuti zamerke na račun zakonodavne inicijative, koje gotovo da nije ni bilo.

Izvor: RTV
Foto: vojvodina.gov.rs