Početna Politika Čanak: Dačić je primer modernog kvislinga

Čanak: Dačić je primer modernog kvislinga

0

canak-blue-600 (1)

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primer modernog kvislinga koji bez stida promoviše tuđe interese i još ih predstavlja kao patriotizam.

Prema njegovim rečima, poslednji provokatorski i huškački istupi Dačića koji ne krije da su mu bliži interesi režima u Kremlju nego javni interes građana Srbije, da nisu tragični mogli bi se svrstati u neprimerene novogodišnje šale, jer teške uvrede na račun susednih država uvode čitav region u stanje ratne psihoze.

– Da je u Srbiji bila sprovedena lustracija, za koju se LSV najdoslednije zalagala, danas ne bismo došli u situaciju da nas Miloševićevi portparoli zločina ponovo svađaju sa susedima i huškaju na nove sukobe – navodi se u pismu javnosti koje je potpisao Čanak.

Zbog svega toga, ističe Čanak, LSV očekuje što skoriju smenu Ivice Dačića koji je izgubio i poslednje ostatke kredibiliteta da u bilo čije ime razgovara sa našim i evropskim okruženjem.

– Niko pristojan u svetu sa njim više ne želi da razgovara pa ne vidimo kako bi on dalje mogao da vrši svoju dužnost ministra spoljnih poslova – zaključio je Čanak.

– Takođe, pozivamo još jednom na usvajanje Zakona o lustraciji, a ako ne po tom, očekujemo da Ivica Dačić odgovara po Krivičnom zakoniku Srbije, zbog svega što je u prošlosti radio, i pre i posle 2000. godine. Uvereni smo da dokaza još uvek ima dovoljno – naglasio je Čanak.

Izvor: Blic
Foto: lsv.rs