Početna Politika Čanak pozvao Jankovića i Jeremića na sastanak

Čanak pozvao Jankovića i Jeremića na sastanak

0

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je juče pozvala buduće predsedničke kandidate opozicije Sašu Jankovića i Vuka Jeremića na “sastanak o budućnosti Srbije”.

– Budući da ste najavili svoju kandidaturu na predstojećim izborima za predsednika Srbije, pozivam Vas da budete gost LSV, kako bismo razgovarali o budućnosti naše zemlje – piše u pozivu koji je potpisao predsednik LSV Nenad Čanak.

Sastanak bi bio organizovan tokom iduće nedelje, između 27. februara i 3. marta, u terminu koji odgovara Jeremiću i Jankoviću.

Predsedničkim kandidatima je dostavljen okvirni spisak tema za razgovor, koji je na sednici 22. februara utvrdio Glavni odbor LSV.

Jeremić i Janković su zamoljeni da svoj dolazak potvrde do utorka 28. februara.

Prvo pitanje za Jankovića i Jeremića je da li prihvataju inicijativu da se onemogući prodaja obradive zemlje strancima.

Pitanja su i da li bi Srbija trebalo da bude regionalizovana država, šta kandidati misle o autonomiji Vojvodine, podržavaju li briselski dijalog, prihvataju li međunarodno priznate granice BiH.

LSV od dvojice kandidata očekuje i da čuje prihvataju li stav da Srbija mora da se suoči sa ratnom prošlošću, kakav im je stav o EU i NATO, kao i da li su saglasni sa stavom da u novom ustavu piše da žena ima pravo da odluči o rađanju deteta.

Izvor: RTV
Foto: lsv.rs