Početna Politika Ferkovu Slovačku stranku predvodi svetski prvak u savateu Goran Bajšanski

Ferkovu Slovačku stranku predvodi svetski prvak u savateu Goran Bajšanski

0

Goran Bajsanski

Slovačka demokratska stranka će na lokalne izbore u Novom Sadu izaći samostalno kao manjinska partija, a listu će predvoditi višestruki svetski i evropski prvak u savateu Goran Bajšanski.

Predsednik SDS-a Ivan Ferko je najavio da će lista imati 26 kandidata i da će tek biti popunjena. Kaže da žele da pruže priliku mladim ljudima da se kandiduju i uđu u Skupštinu grada “jer treba zameniti izlizane političare koji su na sceni već dve decenije”.

Bajšanski je naveo da je za sada samo njegovo ime na prvom mestu i da će ostali kandidati biti dodati narednih dana pa pozivaju ljude da im se pridruže. Svetski šampion je naveo da je odlučio da se kandiduje preko liste SDS-a nakon poziva Ferka, a očekuje da će novi ljudi stupiti na političku scenu i uraditi nešto za Novi Sad.

Znamo da bar polovina birača ne glasa jer im je dosta političara koji su tu godinama, a ništa nisu postigli. Na ovaj načih ih podstičemo da izađu i glasaju. Pozivam sve koji su spremni da nam se priključe da dođu do prostorija SDS-a i da zajednički napravimo listu kandidata koja će Novom Sadu pružiti nova lica spremna da nešto promene – rekao je Bajšanski.

U Slovačkoj demokratskoj stranci kažu da očekuju značajniju podršku Novosađana jer pred birače izlaze sa novim ljudima “koji neće biti samo glasačka mašina”.

Izvor: 021.rs
Foto: Privatna arhiva