Početna Politika Gradonačelnik Đurić sa ambasadorom Kraljevine Španije

Gradonačelnik Đurić sa ambasadorom Kraljevine Španije

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kralјevine Španije Nј. E. Raul Bartolome Molina sastali su se u Gradskoj kući. Gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i istakao da ovakvi susreti doprinose razmeni iskustva u brojnim oblastima i vode ka definisanju konkretnih oblika saradnje Grada i Ambasade.

Ambasador je izrazio zadovolјstvo zbog posete Evropskoj prestonici kulture i naglasio da je, pored kulturnog delovanja, Novi Sad istaknut i kao grad sa izrazito povolјnim poslovnim okruženjem i mesto privlačno investitorima širom sveta. Upravo stoga, on je naglasio da ta činjenica navodi i španske kompanije da svoje mesto zauzmu na mapi onih koje posluju u Novom Sadu.

Saglasili su se da su kultura, obrazovanje i sport odlično tle za produblјivanje veza i prijatelјstva naroda Srbije i Španije, ali i da intenziviranje saradnje u tim oblastima, posledično služi kao zamajac za saradnju u ekonomiji i privredi. Ambasador je, s tim u vezi, dodao da je učešće te zemlјe na narednom Međunarodnom sajmu polјoprivrede u Novom Sadu potpuno izvesno i izrazio nadu da će se odlični politički odnosi dve zemlјe, produblјivati u budućnosti i kroz takve vidove saradnje.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad