Početna Politika Mirović: Ulaganje u zdravstvo jedan je od prioriteta Vlade Vojvodine

Mirović: Ulaganje u zdravstvo jedan je od prioriteta Vlade Vojvodine

0

igor-mirovic-premijer-pokrajina-apv-vladavojvodine_660x330

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je ulaganje u zdravstvo jedan od prioriteta Vlade Vojvodine i da će na osnovu toga u naredne četiri godine “najvažniji posao biti da se obezbede sredstva za B i C blok Kliničkog centra Vojvodine”.

Nakon obilaska radova u prvoj fazi renoviranja zgrade Klinike za neurologiju i psihijatriju u Novom Sadu Mirović je rekao da će se osim na izgradnji dva nova bloka Kliničkog centra Vojvodine raditi i na potpunom renoviranju klinika u postojećim objektima, uređenju kompleksa Kliničkog centra, kao i drugih zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Mirović je dodao da će prioritet biti i “organizovanje sistema”, kako se ne bi dogodilo da “zbog kvarova postojeća medicinska oprema bude van upotrebe i po više meseci”.

“U subotu ćemo imati zajedničku sednicu Vlade Srbije i Pokrajinske vlade i jedna od najvažnijih tema biće izgradnja B i C bloka. U međuvremenu, uspeli smo da izdejstvujemo građevinsku dozvolu i što se tiče nas u Pokrajinskoj vladi i Kliničkog centra Vojvodine, sve je spremno za te radove”, rekao je Mirović.

Dodao je da “ostaje samo procedura” koju treba da sprovedu Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja.

“Sredstva su od ranije opredeljena, nalaze se u sistemu zaduženja Srbije – to nije novo zaduženje – iz tih sredstava već se radi Klinički centar u Nišu i počele su pripreme za novi Klinički centra u Beogradu”, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade.

On je najavio i da će u narednih nekoliko dana biti formiran tehnički odbor, koji treba da razmatra sva pitanja vezana za Klinički centar Vojvodine, od urbanističkih rešenja, imovinskih pitanja, pa do pripreme za buduće uređenje.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da na zgradi u kojoj su smeštene Klinika za neurologiju i za psihijatriju, od kako je izgrađena 1964. godine, osim redovnog održavanja, nisu izvedeni nikakvi građevinski radovi.

Autor: RTV, Beta