Početna Politika Nenad Čanak: Monstruozni pakt Miloševića i Tuđmana traje i danas

Nenad Čanak: Monstruozni pakt Miloševića i Tuđmana traje i danas

0

nenad-canak-3

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da “osovina” koju su započeli pokojni predsednici Srbije i Hrvatske Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, a koja je dovela do plana o podeli Bosne i Hercegovine i do Oluje traje i danas i uskraćuje budućnost građanima na prostoru bivše Jugoslavije.

“U jeku oduševljenja stormprajdom u Zagrebu i crkvenim manifestacijama Nikolić master Tomislava, svi su zaboravili ogromnu ulogu Slobodana Miloševića od pre 20 godina, čiji je pakt sa Franjom Tuđmanom o podeli Bosne i proterivanju više stotina hiljada hrvatskih državljana predstavljao jednu od najmonstruoznijih diktatorskih osovina viđenih posle Drugog svetskog rata”, naveo je Čanak.

Prema njegovim rečima, ta “osovina se vrti i dan danas” i ne dozvoljava da narodi Zapadnog Balkana najzad pronađu svoj mir i put u budućnost.

“Na raskrajcima te osovine politički marginalci još uvek pronalaze nove i nove žrtve, insistirajući na podelama, jer je to jedino što mogu da ponude i da tako još malo ostanu na vlasti u Hrvatskoj i u Srbiji, negujući tuđmanovsko-miloševićevske tradicije”, naveo je Čanak.

On je ocenio da bi i u Zagrebu i u Beogradu trebalo podići spomenike Tuđmanu i Miloševiću, a na spomenicima bi u oba grada trebalo da piše ista rečenica: “Nemamo Hrvatsku, nemamo Srbiju, nemamo budućnost”.

Izvor: Beta
Foto: lsv.rs