Početna Politika Novosadski parlament u petak na prvom jesenjem zasedanju

Novosadski parlament u petak na prvom jesenjem zasedanju

0

Skupstina_grada_11072016_700_pokrivanje

Novosadski parlament će prvo jesenje zasedanje početi u petak, 2. septembra, raspravom o Strategiji kulturnog razvoja grada do 2026. godine. Ovaj akt se donosi nakon nedavne javne rasprave i ubrzanog rada od nekoliko meseci zbog kandidovanja Novog Sada za prestonicu kulture 2021. godine. Strategija je napisana prethodnih meseci, na brzinu, nakon što je postalo jasno da ona nedostaje u spisku neophodne dokumentacije za kandidaturu.

Zbog ove brzine, što se i pokazalo tokom javne rasprave, ovaj strateški dokument je loše sastavljen i pun je manjkavosti. Nema konkretnih predloga, rokova i ciljeva za to šta bi Novi Sad trebalo da uradi da se pospeše kulturni sadržaji u narednih deset godina. Očekuje se da će odbornici ipak odobriti ovaj dokument, jer vladajuća većina ima dovoljno glasova.

Na sednici Skupštine grada naći će se i veći broj urbanističkih planova.

Takođe, na dnevnom redu je i donošenje odluka o raspodeli dobiti iz poslovanja javnih preduzeća iz prošle godine. Podsetimo da je dobit zapravo veštački napravljena jer su skoro sva gradska preduzeća u plusu poslovala samo zbog subvencija iz budžeta grada i samo je “Parking servis” imao dobit od oko 700.000 dinara.

Autor i foto: 021.rs