Početna Politika Opozicija poručila da se svi moraju odupreti strahu

Opozicija poručila da se svi moraju odupreti strahu

0

Nekoliko stotina građana prisustvovalo je sinoć novom protestu Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića na Pozorišnom trgu.

Pristalice opozicije su u društvu lidera lokalnih odbora DS-a, NS-a, PZP-a i drugih članica SZS nosili plakate sa natpisima “Bojkot” i poručili da nema odustajanja od borbe za slobodne i poštene izbore na kojima će biti smenjen naprednjački režim.

Na skupu je govorio prorektor Beogradskog univerziteta Dušan Teodorović, koji je pozvao građane da podrže sve koji se bore za istinu, navodeći primer radnika fabrike “Krušik” Aleksandra Obradovića koji je uhapšen pod optužbom da je objavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

– Ono što je strašno, Krušik ima 3.200 radnika. Tri hiljade i dvesta radnika je ćutalo, a njihov kolega je trunuo u Centralnom zatvoru u Beogradu samo zato što se usudio da pokaže na potencijalni kriminal ministra unutrašnjih poslova i njegovog oca. Postoje indicije i postoji jedna Zagorka Dolovac, koja mora da radi svoj posao, a ne radi ga – naveo je Teodorović .

On je građanima poručio i da bojkotuju ne samo izbore, nego i medije koji služe propagandi režima, državne i privatne firme preko kojih se finasira SNS i njihovi kolicioni partneri, da ne kupuju CD muzičara ili da idu na predstave ili geldaju filmove glumaca koji otvoreno propagiraju režim. Profesor je pozvao i građane da se oslobode straha.

Na kraju protesta su građani pozvani da i narednog petka u 18 časova dođu na protest Saveza za Srbiju na Pozorišnom trgu i povedu prijatelje i komšije.

Izvor: 021
Foto: 021