Početna Politika Parović pozvao nadležne da hitno reaguju na grafite mržnje upućene Pajtiću

Parović pozvao nadležne da hitno reaguju na grafite mržnje upućene Pajtiću

0

miroslav parovic, treca srbija

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović pozvao je danas nadležne organe da hitno reaguju povodom ispisavanja grafita mržnje upućenih Bojanu Pajtiću, da pronađu i kazne vinovnike, a sugerisao im je da bi istragu možda trebalo da počnu upravo od Demokratske stranke.

Parović je rekao novinarima da mu “deluje da su iz redova DS mogle da stignu takve poruke na račun lidera te stranke”, a da su razlozi za to “loš rejting Demokratske stranke i činjenica da je DS 2000. godine putem ulice i sličnih metoda došla na vlast”.

Mislim da bi najbolje rešenje za celu situaciju u zemlji bio što širi politički dogovor za hitno održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora, a ključni deo tog dogovora bio bi da se svako od nas obaveže da neće potezati za ulicom i takvim metodama“, rekao je Parović.

On je naglasio da Treća Srbija kao stranka osuđuje svaki govor mržnje i upozorio da se, kako je kazao, “često događa da taj govor mržnje prelazi i u konkretna krivična dela”.

Juče su na nekoliko lokacija u Novom Sadu primećeni grafiti mržnje “Smrt Pajtiću” i “Vučić laže”, koje je u popodnevnim satima uklonila “anti-grafiti” jedinica JKP “Gradsko zelenilo”.

Autor: Tanjug
Foto: RTV