Početna Politika POKS: Novi Sad ima čak 46.000 birača više nego što je bilo...

POKS: Novi Sad ima čak 46.000 birača više nego što je bilo punoletnih građana na popisu 2022.

0

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je saopštio da je u biračkom spisku Novog Sada upisano 46.000 glasača više nego što je popisano punoletnih građana samo godinu dana ranije.

POKS je, uvidom u rezultate popisa stanovništva iz 2022. godine koji su javno dostupni, primetio da na teritoriji grada Novog Sada sa svim prigradskim naseljima živi 291.339 punoletnih građana (a sa maloletnim 368.958), a da prema zaključku RIK iz novembra 2023. ima 337.290 birača, odnosno skoro 46.000 više nego punoletnih građana.

Kako kažu, “svakim danom se otkrivaju nove izborne prevare SNS, naročito u Beogradu i Novom Sadu, odnosno u gradovima u kojima imaju najslabiju podršku”.

“Nikako nije moguće da u biračkom spisku Novog Sada bude upisano čak 46.000 glasača više nego što je popisom stanovnika samo godinu dana ranije utvrđeno da ima punoletnih građana. Ovde se očigledno radi o fantomskim glasačima-nomadima koji su prijavljeni u ovom gradu, a u njemu niti žive, niti imaju ikakvog dodira sa njim”, izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

Ističe da “održavanje izbora u Novom Sadu na proleće, kao i u celoj Vojvodini i Beogradu kada se ponove, opozicija ne sme da dozvoli, sve dok se ne pročisti birački spisak i u njemu ostanu samo realni glasači koji nemaju lažno prebivalište i koji jedini i treba da odlučuju o tome u kakvom gradu žele da žive i kako da ga uređuju”.

“Sada je svima jasno kako je moguće da vrlo očigledna većina Novosađana i Beograđana ne krije nezadovoljstvo prema vlasti, a po rezultatima tzv. izbora SNS dobije najviše glasova, mada i tada manje od opozicije u zbiru. I pored svih malverzacija, prema zvaničkim rezultatima RIK, SNS i SPS su u zbiru dobile manje glasova od opozicije u ova dva grada”, naveo je Mihailović.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay