Početna Politika Protest SZS ponovo u Novom Sadu – Vučići, Vučević i Bocara “iza...

Protest SZS ponovo u Novom Sadu – Vučići, Vučević i Bocara “iza rešetaka”

0

Protest Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke održan je sinoć na Trgu slobode.

Glavna tema protesta bilo je stanje u kulturi. Govorilo se o tome kakva je kultura danas u Novom Sadu, a kakva bi trebalo da bude.

Na okupljanju je govorio reditelj i književnik Milan Belegišanin, a građanima se obratio i šef novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković, jer je najavljeni novinar i publicista Đorđe Randelj bio sprečen da prisustvuje događaju.

Milan Belegišanin je rekao da smo zaboravili šta je to zapravo kultura.

– Kulturno je kad znate da saslušate sagovornika, a da mu ne govorite odmah da je primitivac, fašicta ili đubre. Kultura je kada odete na posao bez nelagodnosti ili straha da će vaše dete ili unuk naići na Zadrugu ili Parove – naveo je on i dodao da nije “SNS izmislio rijaliti”.

– To je postojalo i pre, ali sada je čitava država rijalliti. SNS je rijaliti dovela do savršenstva to jest do apsurda i u apsurd pretvorila čitavo naše življenje. To što oni rade to je atak na mentalnu higijenu – zaključio je Belegišanin.

Nakon njega, okupljenima se obratio Borislav Novaković koji je rekao da funkcioneri slivaju svoj profit u Bahame i pozvao prisutne da se pridruže Savezu za Srbiju u performansu ispred Gradske kuće.

Predstavnici opozicije postavili su potom veliki plakat sa rešetkama na kojem je pisalo “Bahami ili zabela” i na kom su, simbolično, u Zabelu poslali Aleksandra i Andreja Vučića, Miloša Vučevića i Slobodana Milića Bocaru zbog, kako su naveli, nelegalnih poslova.

Izvor: 021
Foto: 021