Početna Politika SDS zatražio smenu ministarke građevinarstva zbog obustave rada na Žeželjevom mostu

SDS zatražio smenu ministarke građevinarstva zbog obustave rada na Žeželjevom mostu

0

žeželjev

Socijaldemokratska stranka zatražila je smenu ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović zbog jednogodišnje obustave rada na izgradnji Žeželjevog mosta i konstatovala da “ova vlada nema adekvatna kadrovska rešenja”. Kako poručuju predstavnici ove partije, koji su danas održali konferenciju na neizgrađenom mostu, jedino što funkcioniše u sektoru ministarke Mihajlović su projekti započeti i dogovoreni u vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića, koji se završavaju po automatizmu.
“Svakim danom zadržavanja ovakvih ministara na funkcijama, odgovornost Vučića za štetu koju proizvode je sve veća i veća. Ministri koji nemaju nikakve rezultate, već samo prave štetu, moraju biti javno smenjeni, a ne zamenjeni u rekonstrukcijama vlade”, istakao je narodni poslanik SDS Janko Veselinović.
On je rekao da je u vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića za izgradnju Žeželjevog mosta obezbeđeno 26 miliona evra od EU i 25 miliona evra iz budžeta pokrajine i grada Novog Sada.
“Izvođač radova je dao rok vladi do 27. aprila da se uozbilji ili će definitivno napustiti projekat. Evropski parlamentarci su tokom posete Srbiji izrazili svoje čuđenje zbog činjenice da Srbija nije u stanju da završi ovaj projekat i da 26 miliona evra EU stoji neiskorišćeno. Zbog nezavršavanja ovog projekta Srbiju zaobilazi železnički saobraćaj na koridoru Budimpešta – Beograd i značajno je otežan saobraćaj, a sve to zbog nesposobnosti vlade i nadležnog ministarstva”, rekao je Veselinović.

Autor: 021.rs