Početna Politika SNP: Most u Novom Sadu nazvati po Tiboru Cerni

SNP: Most u Novom Sadu nazvati po Tiboru Cerni

0

Srpska narodna partija predlaže da novoizgrađeni drumsko železnički most podignut umesto Žeželjevog mosta, srušenog 23. aprila 1999. godine u NATO bombardovanju, ponese ime Tibora Cerne, heroja sa Košara.

– Ne postoji ličnost u novijoj srpskoj istoriji i vremenu u kome zivimo koja više zaslužuje tu počast od dvadesetogodišnjeg heroja sa Košara Tibora Cerne, onog koji je branivši Srbiju 1999. godine, svesno položio svoj život za živote svojih drugova i zemlju koju je toliko voleo. Srbija i Vojvodina; Beograd, Novi Sad, Kovilovo i Debeljača; srpski i mađarski narod i svi građani naše zemlje – zaslužuju da čuvaju uspomenu na onog koji simbolizuje najbolje što je naša zemlja ikada dala, na žrtvu stotinu i osam Obilića sa Košara i sve koji su u vekove svoje živote polagali za slobodu, Srbiju i buduće naraštaje – rekao je Saša Popović, predsednik Pokrajinskog odbora Srpske narodne partije.

Novosađani peticiju mogu potpisati počev od 23.aprila, svakog radnog dana od 17 do 19 u prostorijama stranke na Bulevaru Kralja Petra Prvog 21 a, a SNP će potpise podrske prikupljati i na štandovima u Gradu.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada