Početna Politika SNS će izglasati sporazum o saradnji Novog Sada sa Istočnim Sarajevom

SNS će izglasati sporazum o saradnji Novog Sada sa Istočnim Sarajevom

0

Srpska napredna stranka nastaviće saradnju sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, uprkos njihovom predlogu da se ne potpiše sporazum o prijateljstvu sa Istočnim Sarajevom.

– SNS će glasati za sporazum o saradnji sa Istočnim Sarajevom. S Ligom socijaldemokrata Vojvodine ćemo nastaviti saradnju, ali nam se o ovoj temi ne podudaraju stavovi – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević nakon što je odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemorata Vojvodine” zatražila da se s dnevnog reda sednice Skupštine grada skine predlog o uspostavljanju prijateljstva između Novog Sada i Istočnog Sarajeva. LSV je zatražila da Novi Sad, umesto sa Istočnim Sarajevom, koje se nalazi u Republici Srpskoj, potpiše sporazum sa celim Sarajevom, koje je sedište Federacije BiH.

– Razgovarao sam s predstavnicima Lige telefonom. Oni smatraju da treba da potpišemo sporazum s celim Srajevom. Sarajevo nije organizovano u lokalnim jedinicama. Nemam problem da sarađujemo s kantonom u Federaciji. To sam radio s Neumom. Novi Sad želi da širi prijateljstva. Dobili smo poziv i od Alanje u Turskoj, da potpišemo sporazum o saradnji. Imamo poziv od Širaza iz Irana. Od Aleksandrije i Klagenfurta takođe. Odbornička grupa SNS-a podržaće sporazum o prijateljstvo s Istočnim Sarajevom. Novi Sad je već sarađivao sa njima, kada smo 2020. išli u posetu – rekao je Vučević.

Odobronička grupa opozicione Srpske radikalne stranke najavila je da će glasati za saradnju sa Istočnim Sarajevom i smatraju da to treba da urade svi.

– Licemerno je sedeti s nekim u vlasti, a misliti drugačije – kažu radikali.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay