Početna Politika Vučević: Ne znam da li ću biti premijer, zadovoljan sam da i...

Vučević: Ne znam da li ću biti premijer, zadovoljan sam da i dalje budem gradonačelnik Novog Sada

0

Uvek su izbori praznik demokratije, tada se i polažu računi za neki raniji period i odlučuje se o periodu koji nam predstoji, naveo je juče prilikom glasanja gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević.

“Verujem da nema veće motivisanosti i ne možete da kažete da vas se to ne tiče, jer vas se tiče i cena grejanja i kurs dinara, kao i da li imamo novi klinički centar, škole, da li je ekonomija snažna i to su teme o kojima se glasa”, rekao je Vučević.

Naveo je da nije siguran da će se uskoro rešiti problem Kosova i Metohije.

“Siguran sam da će buduća vlada koja bude formirana imati veliku odgovornost da zajedno sa predsednikom nastave pregovore sa Prištinom, da nastave put Srbije ka Briselu, kao i da učvrste odnose sa Kinom, Rusijom i SAD. To su sve stvari o kojima se odlučuje na ovim izborima. Čekaju nas svakako veliki izazovi, ali ako bude opredeljujuća volja građana, onda je daleko lakše da zastupate interese Srbije. Međutim, ako imate veliku podeljenost u društvu i ne potpuno utvrđeno kakva je volja građana, onda to stvara da bude veći pritisak na državu”, naveo je Vučević.

Na pitanje da li će biti novi predsednik Vlade odnosno premijer Srbije, Vučević je rekao da ne zna unapred izborne rezultate, pa ne može da kaže koja će stranka dati mandatara.

“Što se mene tiče ja sam jako zadovoljan ovim poslom koji radim i nemam nikakav problem da nastavim da ga radim, ako građani Novog Sada budu tako odlučili, niti ću u suprotnom osetiti da nisam napredovao. Isključivo na osnovu izbornih rezultata videćemo ko će dobiti mandate za sastave od lokalnih vlasti do republičke vlade, a posle ćemo sesti u stranci i videti šta će biti”, rekao je Vučević.

Kako je još naveo, mora da sedne i razgovara sa porodicom, da vidim kakva su njihova očekivanja, to nije odluka jednog čoveka.

“Ja sam sada odgovoran za Novi Sad i za to šta je urađeno u prethodne četiri, odnosno osam godina”, zaključio je aktuelni gradonačelnik Novog Sada.

Izvor: 021
Foto: CMC