Početna Sport 14. Međunarodni odbojkaški turnir “Memorijal velikana” u sportskoj hali u Petrovaradinu

14. Međunarodni odbojkaški turnir “Memorijal velikana” u sportskoj hali u Petrovaradinu

0

Tradicionalni međunarodni “Memorijal velikana” počinje danas, 22. septembra, a ovogodišnji je 14. po redu. Posvećen je legendama Vojvodine Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću, a pored najuspešnijeg tima Srbije (Vojvodina) učestvuju i grčki PAOK, bugarski Levski i slovenački Salonit. Biće to prilika da se u tri dana kroz šest atraktivnih mečeva igrom oda počast velikanima, ali i da se podmlađenoj Vojvodini pruži podrška.

Vojvodina u sezonu ulazi sa novom strategijom čiji je osnovni princip apsolutno oslanjanje na sopstveni igrački kadar. Nikola Salatić, generalni direktor OK Vojvodina, se u najavi turnira osvrnuo na emotivnu vezu sa Žarkom Petrovićem i Radovanom Dabićem, ali i na ciljeve kluba u sezoni pred nama.

“Žarko Petrović i Radovan Dabić bili su i moji prijatelji, tako da su emocije uoči ovog turnira uvek pomešane. Kada ostanete bez prijatelja i vrhunskih odbojkaša, onda je to tako. Mi smo uspeli da, na čelu sa sportskim direktorom Đorđem Đurićem i generalnim sekretarom Draganom Čučkovićem, ponovo dovedemo vrhunske ekipe i to će biti od velikog značaja za naš tim u sklopu pripreme za novu sezonu. Naši ciljevi su uvek isti, ali ćemo imati razumevanja i strpljenja za mladu ekipu, koja je budućnost ne samo našeg kluba, nego i odbojke Srbije. Ništa ne može preko noći i biće potrebno vreme da pokažu pun potencijal. Poslali smo i dva, tri igrača u druge superligaške klubove da stiču iskustvo i sazrevaju. Plan je da u novoj sezoni najbolje igramo u plej-ofu, a da za dve do tri godine budemo respektabilni u Evropi, podrazumeva se i da budemo nosioci naše odbojke”, rekao je Salatić.

U sezonu Vojvodina ulazi i sa novim šefom stručnog štaba. Tu funkciju obavlja Marko Narandžić.

“Za nas će memorijal biti generalna proba. Imaćemo priliku da podignemo nivo igre, jer ćemo imati tri meča sa jakim ekipama. Turnir mi mnogo znači zbog činjenice da je posvećen velikanima. Ako bih nešto voleo, to je da imam odnos sa igračima kao što je Raša imao sa nama. Forma se diže iz dana u dan, mi smo time zadovoljni, ali je to rezultatski još uvek veoma šareno. Zato će javnost morati da ima razumevanje i strpljenje, da pruži podršku mladim igračima, jer je naš target februar – mart”, istakao je Narandžić.

Turnir počinje danas (petak, 22. septembar) u 17 časova duelom Levskog i PAOK-a. Nakon toga sledi ceremonija svečanog otvaranja pa meč Vojvodine i Salonita. U subotu od 17 časova igraju Levski i Salonit, a posle njih Vojvodina i PAOK. Poslednjeg dana, u nedelju, od 11 časova se sastaju Salonit i PAOK, a od 13 časova Vojvodina i Levski.

Zbog radova u maloj sali SPC Vojvodina, ove godine turnir će biti odigran u Sportskoj hali Petrovaradin.

Ulaz je besplatan.

Izvor: rtv.rs/Boris Zelenbaba
Foto: OK Vojvodina