Početna Sport Aleksandar Paločević: Sebi sam najveći kritičar

Aleksandar Paločević: Sebi sam najveći kritičar

0

Fudbal

Odlaskom kapitena Mirka Ivanića u Belorusiju, formacijsko mesto prednjeg veznog fudbalera u FK “Vojvodina” širom se otvorilo.

Za prolećni deo prvenstva, kako je više puta isticao šef struke Nenad Lalatović, za ovu poziciju u timu najozbiljnije konkurišu Aleksandar Paločević i Dejan Meleg. Za tri dana, međutim, šampionat Srbije se nastavlja, a konačnog Lalatovićevog rešenja za ovu dilemu, barem za javnost, još uvek nema.

U subotu crveno-beli na stadionu “Karađorđe” dočekuju ekipu “Spartaka”, a jedan od pretendenata za mesto poslovođe “Vošine” igre – Aleksandar Paločević pričao je na temu trenerove dileme, kao i očekivanja u vojvođanskom derbiju.

– Iza nas su veoma dobre pripreme, a lično ću se potruditi da prolećnu polusezonu iskoristim najbolje što umem. Znamo koji su nam ciljevi i nastojaćemo da ih ostvarimo, odnosno želimo da se plasiramo među tri prvoplasirana tima u prvenstvu i da uđemo u finale Kupa Srbije. Subjektivno, klub računa na moje kvalitetne partije i želim to da iskoristim. Iako sam dobijao priliku i kada je Ivanić bio tu, mesto prednjeg veznog je njegovim odlaskom oslobođeno i želim da se za njega izborim – rekao je mladić rođen 1993. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Govoreći o igrama ekipe u pripremnom periodu, kao i o partijama koje je pružao, Paločević je istakao:

Pre svega, zadovoljan sam igrama ekipe tokom priprema, jer bilo je tu i odličnih utakmica. Ja sam pauzirao u finišu jesenje polusezone zbog neugodne povrede prednje lože koja mi se u Turskoj donekle vratila, ali sada se osećam bolje i očekujem uspešne igre na proleće. Znam da mogu da igram puno bolje i rešen sam da na terenu to i dokažem. Nadam se da će sve biti kako treba, trudim se da dobro radim na treninzima, a drugi kritičari, osim mene samog, nisu mi potrebni.

O utakmici sa “Spartakom” vezni fudbaler Novosađana naglasio je:

Znamo da će Subotičani u Novi Sad doći s osnovnom idejom da pokušaju da uzmu bod, ali i nešto više ako im se ukaže prilika za to. Spartak nije atraktivan rival, ne igra lep fudbal, ali je veoma čvrsta i uporna ekipa. Mislim da će se povući pred svoj šesnaesterac i vrebati priliku za kontru, a na nama je da budemo strpljivi i da nastojimo da iskoristimo šanse koje nam se budu ukazale. Gledali smo neke utakmice koje je Spartak odigrao tokom priprema i videli da je to ekipa koja teško prima golove. Verujem da ćemo načeti tim iz Subotice već u prvom poluvremenu, što bi nam širom otvorilo vrata na putu ka pobedi u koju verujemo. 

Paločević je otkrio i kakav odnos ima sa trenerom Nenadom Lalatovićem.

Naš šef ima fenomenalan odnos sa svim igračima. Uz to, posvećen je fudbalu, stvara odličnu psihološku i taktičku pripremu, pa sam, i zbog toga, optimista pred nastavak prvenstvene trke – objasnio je mladi fudbaler.

Izvor: Dnevnik
Foto: fkvojvodina.rs