Početna Sport Basketaši zaustavljeni u polufinalu Mastersa u Pragu

Basketaši zaustavljeni u polufinalu Mastersa u Pragu

0

3x3 Novi Sad Al WahdaBasketaši zaustavljeni u polufinalu Mastersa u Pragu

Naša najbolja ekipa u basketu 3×3, koja ujedno zauzima i vodeću poziciju na fibinoj svetskoj rang listi, proteglog vikenda je učestvovala na FIBA Masters turniru u Pragu. Ovo je bio treći od ukupno sedam turnira, a basketaši Novi Sad Al Wahda nisu imali sreće u završnici, pošto su im se za prethodne poraze revanširali momci iz Ljubljane u polufinalu sa 22-12.

Posle vrhunskog prvog dana i 1/4finalne pobede nad Budimpeštom sa 21-11, Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović posustali su protiv starih rivala iz Slovenije, koji su zatim savladali i Saskatoon iz Kanade sa 19-15 za titulu.

– Stvarno su igrali bolje od svih nas na turniru, nadigrali su nas i posle zasluženo osvojili trofej. Ostaje mali žal, želeli smo treću titulu Praga, ali ni treće mesto uopšte nije loše – kaže kapiten ekipe Dušan Domović Bulut.
Ipak, za Novosađane je titula bila stvar prestiža, bili su prvaci Praga 2013. i 2014. dok su Ljubljančani želeli da obezbede učešće na finalu Svetskog tura u Abu Dabiju od 27. do 28. oktobra, što su i učinili. Naša ekipa Novi Sad Al Wahda obezbedila je učešće na finalu u Abu Dabiju pobedom na turniru u Tokiju održanom krajem jula, a pored ove dve ekipe siguran nastup na završnom turniru ima i Caguas iz Portorika.

Foto: Red Bull Content Pool
Autor: Ljiljana Kozarev