Početna Sport Besplatni treninzi džudoa za osnovce

Besplatni treninzi džudoa za osnovce

0

04.10.13 PMD.PATRONATO DEPORTES ALMERÍA-Yudo Intensivo

Besplatni džudo-treninzi za učenike osnovnih škola organizovani su u OŠ „Jovan Dučić” u Petrovaradinu, a u okviru akcije besplatnog bavljenja sportom i suzbijanja nasilja u obrazovnim ustanovama.

Tu osnovnu školu posetio je šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović, koji je istakao da bavljenje sportom mlade uči pravim vrednostima.

– Projekat „Stop nasilju – neka sport bude tvoj izbor” počeo je letos na Štrandu – rekao je Petrović. – Zbog velikog interesovanja dece i mladih za yudo, odlučili smo da nastavimo akciju koja učenike osnovnih škola uči pravim vrednostima i razvija njihovu svest o potrebi da se bave sportom.

Besplatne treninge organizovao je Džudo-klub „Borac”. Predsednik tog kluba Žarko Mićin zahvalio se gradonačelniku Milošu Vučeviću, mesnoj zajednici Petrovaradin kao i OŠ „Jovan Dučić” na podršci u realizaciji akcije čiji je cilj borba protiv nasilja u osnovnim školama.

– Džudo je plemeniti sport koji jača duh i telo i od dece pravi čvrste i slobodne ljude – kazao je Mićin. – Besplatni treninzi će se održavati tri puta nedeljno, a potrudićemo se da se akcija nastavi i u drugim osnovnim školama u Novom Sadu.

Mićin je pozvao osnovce da treniraju džudo jer ta veština doprinosi razvoju opštih, fizičkih i funkcionalnih sposobnosti.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija