Početna Sport Crveno-beli na pragu da odbrane titulu: Rukometaši Vojvodina sutra protiv Radničkog

Crveno-beli na pragu da odbrane titulu: Rukometaši Vojvodina sutra protiv Radničkog

0

UTAKMICA

Rukometaši Vojvodine u četvrtak, od 19:30, dočekuju kragujevački Radnički u 7. kolu plej-ofa superlige. “Crveno-beli” su na pragu da obrane titulu, a do trofeja žele da stignu bez poraza.
Duel aktuelnih šampiona i vicešampiona, ovoga puta nema rezultatski značaj kao prošle sezone, kada je odlučivao o tituli, zbog činjenice da Vojvodina dominira u plej-ofu i samo je formalnost deli od odbrane pehara. Kragujevčani se s druge strane, nakon brojnih problema u klubu trude da izbegnu poslednje mesto u plej-ofu.

“Pauza od 15 dana uticala je da pružimo slabiju Partiju protiv Partizana kada smo srećno došli do pobede i to nam je opomena za duel protiv Radničkog”, rekao je strateg Novosađana Đorđe Ćirković. On je podsetio da njegova ekipa pet godina nije izgubila od Radničkog, a da sada ima mnogo veći motiv pošto se nalazi korak od titule.

Njegov kolega na klupi Kragujevčana Nedeljko Vučković ističe da je Vojvodina najbolji tim u državi, ali da će njegovi igrači igrati na pobedu.

“Imali smo problema u mečevima protiv Partizana i Metaloplastike, ali se videlo da imamo dobru osnovu i potrudićemo se da protiv Vojvodine pružimo dobru igru”, naglasio je Vučković.

U zavisnosti od rezultata utakmica Spartak – Metaloplastika i Jugović – Partizan, Vojvodina bi eventualnom pobedom protiv Radničkog mogla i matematički da obezbedi titulu.

Bez obzira na taj podatak, u redovima šampiona napominju da će do kraja sezone odigrati maksimalno korektno, pošto ih početkom juna u Novom Sadu očekuje i završni turnir Kupa.

Autor: RTV
Foto: Tanjug