Početna Sport Dejan Meleg: “Ajaks” mi nije dao pravu šansu

Dejan Meleg: “Ajaks” mi nije dao pravu šansu

0

sp-melegDejan Meleg (21) ponovo je u “Vojvodini”. Sjajni veznjak, “orlić” koji igra na svim pozicijama u napadu, vratio se u matični klub iz čuvenog “Ajaksa” posle dve i po godine.

Vratio sam se da bih igrao. Jer, to mi je nedostajalo u “Ajaksu”. Najpre sam trenirao s prvim timom i igrao za “Jong Ajaks”, a kasnije nastupao za drugi tim. Dve sezone sam bio najbolji strelac, ali bez šanse u prvoj postavi. Tri kola pre kraja “Ajaks” je obezbedio titulu, ali ni tada me nisu pozvali i to me je najviše bolelo.

Na pitanje zato se odlučio za povratak u “Vojvodinu” i da li mu sada predstoji borba za mesto u prvom timu kaže:

Ne želim da se osvrćem. Bilo je još nekih drugih ponuda, ali odlučio sam se za moju Vojvodinu. Nedostajali su mi porodica, društvo, devojka… Naravno, kažem, vratio sam se zbog fudbala. Treniram individualno, jedva čekam prozivku 10. januara, da u drugi deo sezone uđemo što bolje. Daću sve od sebe da igram, izgaraću na terenu i smatram da to ne bi trebalo da bude problem. Vojvodina ima mlad tim i visoke ambicije sa super trenerom, što se podudara s mojim načinom razmišljanja. Dogovor je da ostanem dve i po godine i želja mi je da napravimo rezultat. Na proleće da izborimo plej-of i u kupu do finala, da obezbedimo Evropu, pa da nastavimo još bolje.

Dvadesetjednogodišnji povratnik na stadion “Karađorđe”, može da igra na svim mestima u navali Novosađana.

U Holandiji sam igrao centarfora i poneo epitet najboljeg strelca ekipe. Ipak, smatram da je moje prirodno mesto po levoj strani na krilu ili u vezi. Dakle, “10” ili “11”, ali videćemo gde kada trener odluči – kaže Meleg za “Novosti”.

Izvor: Novosti
Foto: Novosti