Početna Sport Deseta pobeda košarkaša Vojvodine

Deseta pobeda košarkaša Vojvodine

0

Vojvodina je u 12. kolu Košarkaške lige Srbije kao gost savladala tim OKK Beograda sa 90:87, nakon velikog preokreta u trećoj deonici.

Po četvrtinama rezultat je glasio 22:23, 22:26, 34:19, 12:19.

Domaćin je odranije poznat kao mlada i perspektivna ekipa čija se brza igra, sa mnogo akcija, šuteva i skokova smatra najatraktivnijom u ligi. Novosađani, pak, neguju poprilično drugačiji stil, sa naglaskom na snažnu i agresivnu odbranu.

Tako je publika posmatrala nadmudrivanje dva trenera, sukob dva pristupa igri, a pre svega uzbudljivu, dinamičnu košarku sa puno neizvesnosti i lepih poteza igrača obe momčadi.

Novosađani su na startu poveli, ali nisu uspevali da naprave iole veću razliku. Desilo se sasvim suprotno, trojkom u poslednjim sekundama OKK Beograd je stekao prednost koju je u drugoj četvrtini polako uvećavao.

Odlični plejmeker Mihajlo Petrović je čas vešto upošljavao saigrače, čas punio koš gostiju iz Novog Sada.

No, u trećoj četvrtini pouzdani Kaningem i kapiten Ljubičić su gradili igru, centri Džonson i Vučetić bili odlični u skoku, ali i davali poene, a raspucao se i u prvom poluvremenu neprimetni Rakičević.

Bilo je to deset minuta igre “crveno-belih” za pamćenje, postigli su 34, a primili samo 19 poena.

U poslednjoj deonici mladići u plavo-belim majicama su se razleteli, pokušavali su da uzvrate. Polako su smanjivali razliku, ali iskusni igrači Vojvodine su uspeli da sačuvaju pobedu, tim dražu što je izborena nakon izvanredne utakmice i velike borbe.

Bila je to deseta pobeda Vojvodine u ovogodišnjoj KSL, nakon koje je na čelnoj poziciji sa bodom više u odnosu na Vršac i Zlatibor.

U sledećem kolu Novosađani ugošćuju ekipu Zdravlja iz Leskovca.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: KK Vojvodina