Početna Sport FSS: Gradiće se regionalni fudbalski centri u Novom Sadu i Nišu

FSS: Gradiće se regionalni fudbalski centri u Novom Sadu i Nišu

0

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (IO FSS) doneo je juče odluku o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Novom Sadu i Nišu.

Kako je saopštio FSS, u Sportskom centru u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao potpredsednik Saveza Branislav Nedimović.

Doneta je odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Novom Sadu i Nišu, projekata koji će, kako navode u FSS, biti od kapitalne važnosti za razvoj fudbala u Srbiji.

Pored ovih novih centara, predviđena je i rekonstrukcija Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji.

Saopšteno je i da je doneta odluka o modernizaciji fudbalske infrastrukture i instalaciji najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Super lige, ali i širom Srbije.

Takođe, doneta je odluka o dodeli javnih priznanja za značajna fudbalska ostvarenja.

“Dijamantsku loptu” FSS dobiće igrači sa više od 75 nastupa za reprezentaciju, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, a “Zlatna lopta” pripašće igračima koji su odigrali 50 i više utakmica u dresu nacionalnog tima, Filipu Kostiću, Nemanji Gudelju i Nikoli Milenkoviću.

Nastavlja se i pomoć klubovima širom Srbije, regionalnim fudbalskim savezima u sportskoj opremi, a do sada je više od 2.000 klubova dobilo donaciju FSS.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva