Početna Sport Gol Voše iz penala u 90. minutu za remi u vojvođanskom derbiju

Gol Voše iz penala u 90. minutu za remi u vojvođanskom derbiju

0

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom TSC-a rezultatom 1:1 u 29. kolu Super lige Srbije.

Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Uroš Nikolić iz penala u 90. minutu.

TSC je preuzeo inicijativu od početka utakmice i diktirao tempo, dok je Voša čekala šanse iz kontri. Prvi put su izabranici Radoslava Bataka i pripretili, u 13. minutu Čumić je pretrčao čuvare po levom boku i pronašao Nemanju Nikolića na drugoj stativi, ali je napadač Voše šutirao pored stative.

TSC je poveo iz prve prave šanse i to posle prekida u 17. minutu. Ilić je centrirao iskosa sa leve strane, a Ratkov pobegao odbrani, pre svih Traoreu i savladao Carevića za 1:0.

Usledio je nešto mirniji period meča, u kom je TSC i dalje bio konkretniji i organizovaniji u izgradnji svojih napada, ali bez izrazitih prilika.

Voša je još jednom uspela da pripreti preko Nikolića, ovaj put napadač Voše je glavom gađao u 43. minutu, lopta je otišla preko gola.

Gostujući tim je u nastavku zaigrao agresivnije od samog početka i odmah je pripretio Topić, čiji je udarac završio preko gola. TSC je prvu šansu u drugom poluvremenu imao u 56. minutu kada je Ilić iskosa sa leve strane šutirao direktno u Carevića.

Tri minuta kasnije ponovo je Voša bila opasna pred golom, Uroš Nikolić je centrirao sa levog boka, Zukić gađao glavom, a lopta je prošla pored stative.

Kako je vreme odmicalo, Voša je bila sve konkretnija i ofanzivnija, u 70. minutu Uroš Nikolić je uneo loptu u sredinu sa levog boka i šutirao zamalo pored stative.

Trener Vojvodine Radoslav Batak najavio je još veću ofanzivu uvođenjem Simića i Baraja umesto Malbašića i Lazarevića, a potom su ušli i Milosavljević i Milošević.

U finišu meča došlo je do sporne situacije. Ćalušić je, u želji da interveniše, sam sebe pogodio u ruku u svom šesnaestercu, usledila je asistencija iz VAR sobe i glavni sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Uroš Nikolić koji je bio precizan za 1:1.

U nadoknadi vremena, TSC je imao stopostotnu šansu. Posle kontre, Cvetković je centrirao oštro kroz peterac, a lopta je prošla tik pored stative.

U poslednjim trenucima meča, nakon novog prekida, lopta se odbila do Stojkovića koji je šutirao i savladao Carevića za 2:1, ali je nakon VAR asistencije pokazano da je pogodak neregularan zbog ofsajd pozicije.

Voša je ostala peta sa 51 bodom, a u narednom kolu, u utorak od 16 časova, dočekuje Novi Pazar.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina