Početna Sport Ispustili tri boda na Banjici: Voša odigrala nerešeno protiv Rada

Ispustili tri boda na Banjici: Voša odigrala nerešeno protiv Rada

0

FUDBALERI VOJVODINE

Fudbaleri Vojvodine odigrali su nerešeno protiv Rada na Banjici rezultatom 2:2 u okviru 25. kola Superlige. Novosađani su danas na Banjici pred oko 300 gledalaca odigrali još jednu nerešenu utakmicu, iako su vodili do 90. minuta.

Vodeći gol za crveno-bele postigao je Lazar Rosić u 18. minutu utakmice. Slobodan udarac za Vojvodinu izveo je Babić, a Rosić je bio najviši u skoku za ranu prednost. Prednost je uvećao Nikola Ašćerić u 53. minutu. Malbašić je dobro prošao po desnoj strani i odigrao pas do Ašćerića, a centarfor Vojvodine je iz prve, sa sedam-osam metara, poslao loptu u rašlje.

Uspeli su domaći igrači da smanje prednost preko Ćuluma u 65. minutu. Posle kornera sa leve strane Ćulum je uspeo da loptu glavom prosledi iza leđa Perića i unese neizvesnost u završnicu utakmice. Izjednačenje je doneo Kaluđerović u 90. minutu utakmice. Arsenijević je došao do lopte na levoj strani i uputio oštar pas pred gol Vojvodine, a Kaluđerović je uklizavanjem prosledio loptu u mrežu.

Nije imala Vojvodina danas sreće. Osim što su primili pogodak u poslednjim trenucima utakmice, dva boda su ih koštale i dve stopostotne šanse koje nisu uspeli da u pogodak pretvore Babić i Ašćerić, u situaciji jedan na jedan sa golmanom Budakovićem.

Imala je Vojvodina terensku inicijativu, nekoliko dobrih kontri i polukontri, ali rešenja u završnici nije bilo. Lalatović je izveo praktično najjači sastav, a Ašćerić se pokazao kao dobro pojačanje u napadačkoj liniji. Postigao je dva pogotka na isto toliko mečeva, a mogao je da izraste u junaka utakmice da je u 81. minutu bio precizniji.

Rad je uspeo da iskoristi sve svoje šanse i tako u poslednjim trenucima utakmica dođe do velikog boda. Ostaje žal što crveno-beli nisu upisali prvu pobedu u prolećnom delu šampionata, ali partija koju su pružili ohrabruje pred nastavak sezone.

U narednom kolu Vojvodina dočekuje Borac iz Čačka.

Ostali parovi: Voždovac – Mladost 4:1, Crvena zvezda – Jagodina 3:1, Borac – Spartak, Čukarički – Javor, OFK Beograd – Novi Pazar, Surdulica – Metalac i Radnički Niš – Partizan.

Autor: 021.rs
Foto: Tanjug, Jaroslav Pap