Početna Sport Ivana Španović dobitnica Februarske nagrade Novog Sada

Ivana Španović dobitnica Februarske nagrade Novog Sada

0

ivana-spanovic-silikoni-ispala-evropsko-prvenstvo-1373883219-179779-610x327

Atletičarka Ivana Španović dobitnica je Februarske nagrade Novog Sada za 2016. godinu. Potpredsednica Skupštine grada Branka Bežanov je izjavila da su članovi komisije za dodelu priznanja jednoglasno prihvatili predlog da naša uspešna atletičarka i osvajačica olimpijske bronze bude dobitnica najvišeg gradskog priznanja.

Odluku komisije pre dodele priznanja će morati da potvrde i odbornici Skupštine grada na sednici 26. januara.

Ivani Španović će pored bronzane golubice pripasti i novčana nagrada od 130.000 dinara. Svečano uručenje nagrade će biti 1. februara na Dan grada Novog Sada.

Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština Grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za: aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.
Svečano uručenje nagrade će biti 1. februara na Dan grada Novog Sada.

Autor: 021.rs
Foto: Instagram