Početna Sport Ivana Španović: Sve sam podredila Olimpijskim igrama u Riju – spremna sam...

Ivana Španović: Sve sam podredila Olimpijskim igrama u Riju – spremna sam za zlato

0

IAAF World Indoor Championships - Day 2

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović doputovala je juče u Srbiju, dva dana nakon što je na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu osvojila srebro, i poručila da nema vremena za slavlje jer je sve podređeno Olimpijskim igrama u Riju.

Španovićeva je u Portlandu postavila nacionalni rekord skokom od 7,07 metara i osvojila svoju šestu medalju na velikim takmičenjima.

Ostvarila sam cilj, uspela da dođem do ličnog i nacionalnog rekorda, i to ubedljivo. I više sam nego zadovoljna, iako mi je žao što nisam osvojila zlato. Ipak, u jakoj konkurenciji nisam mogla više. Neću stati sve dok ne osvojim svetsku titulu – rekla je Španovićeva na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu.

Ona je poručila da nema vremena za slavlje i odmor jer je očekuju obaveze u Dijamantskoj ligi.

Sve sam podredila Olimpijskim igrama u Riju i samo o njima mislim – jasna je bila Španović.

Trener Goran Obradović istakao je da žali za zlatom iz SAD, koje je izgubila u poslednjoj seriji.

Bio sam tužan i revoltiran jer znam da smo dali 100 odsto. Skočiti 7,07 je fantastičan uspeh, Ivana je dala poslednji atom snage. Mislio sam da će sedam metara biti dovoljno za zlato, ali nije, sada mislim da će za zlato u Riju biti potrebno 7,20 i idemo na to – poručio je Obradović.

Generalni sekretar AŠ Slobodan Branković poručio da je Ivana Španović dokazala da je najbolja atletičarka Srbije ikada.

Ivana i njen trener su podigli srpsku atletiku na veoma visok nivo. Sve je ovo nestvarno, graniči se sa filmskim zvezdama kojima se po aerodromima traže autogrami i slikanje. Nadam se da će Ivana i u budućnosti znati da obraduje srpsku javnost – zaključio je Branković.

Izvor: Tanjug
Foto: Guliver / Getty Images