Početna Sport Izvršitelji odneli autobus i rekvizite iz teretane Fudbalskog kluba “Vojvodina”

Izvršitelji odneli autobus i rekvizite iz teretane Fudbalskog kluba “Vojvodina”

0

Fudbalski klub “Vojvodina” trenutno preživljava izuzetno težak period, jedan od najtežih u 103 godine dugoj istoriji. Jer kako drugačije objasniti informaciju da je juče, zbog neplaćenog ceha od oko 80 hiljada evra, “Voša” ostala bez klupskog autobusa! Takođe, iz istog razloga, izvršitelji su odneli i rekvizite iz klupske teretane, pa među simpatizerima crveno-belih provejava pitanje – šta je sledeće?

A samo dva dana ranije, u razgovoru za “Dnevnik”, sada već bivši finansijer i predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković je rekao:

– Zbog brojnih neplaćenih računa, sva imovina kluba je popisana, malo – malo pa dolaze izvršitelji. “Vojvodini” niko ništa ne daje, za razliku od “Partizana” i “Zvezde”. Pogledajte koliko novca “Zvezda” godišnje dobije od države. A “Vojvodina” je došla u takvu situaciju da strepimo da li će nam uzeti klupski autobus. Naime, nije plaćena popravka krova autobusa, ti koji su ga popravljali su tužili klub i dobili spor – rekao je Vuković, ali, ruku na srce, malo ko je poverovao u takav scenario-.

Konfiskovanje klupskog autobusa najstarijeg srpskog superligaša izgledala je malo verovatna, nekima i nemoguća, ali, ispostavilo se, da je to realnost.

Kada je novosadski klub u pitanju, nažalost, to je ogroman novac. Za razliku od velikih klubova iz glavnog grada, čiji su dugovi mnogo veći, “Voša” decenijama nije miljenik države.

Uprave su se menjale, problemi su ostajali i vremenom se umnožavali, a sada je, izgleda, mnogo toga doterano do zida. Ko može ( i hoće) da uloži veliki novac i spase “Vojvodinu”?

Takva ličnost i(li) institucija se ni ne naziru, pa valja sačekati klupsku Skupštinu.

Postavlja se i pitanje – ko vodi klub? Vuković je otišao, Mijić je ostao, ali široj javnosti nisu poznati oni (ako ih uopšte ima) koji su trenutno ovlašćeni da donose odluke koje mogu da utiču na dalju sudbinu kluba.

Izvor: RTV
Foto: FK Vojvodina/Dušan Jocić