Početna Sport KK Vojvodina pobedio Užicu u gostima

KK Vojvodina pobedio Užicu u gostima

0

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.

I zaigrali su maksimalno motivisano nadajući se da će trijumfom u 24. kolu da se učvrste na petoj poziciji i tako, praktično, obezbede plasman u Superligu.

Međutim, Novosađani su u gradu na Đetinji pružili možda i najbolju partiju ove sezone na gostovanjima i slavili sa 81:74, po četvtinama 19:17, 28:26, 17:12, 17:21.

Ni odlična igra domaćina, ni podrška preko 2.000 gledalaca nisu bili dovoljni da se savladaju novosadski crveno- beli, koji su već od prvih minuta stvarali i kontinuirano uvećavali prednost.

Predvođeni odličnim bekovima, a Sloboda ih ima čak pet, Užičani su nametali brz ritam, sa dosta šuteva za tri poena. U odbrani, pak, igrali su agresivno primoravajući goste da se i previše oslanjaju na šut za tricu.

I odista, košarkaši Vojvodine su slabo nišanili, samo četiri trojke iz 22 pokušaja, ali su bili veoma uspešni u šutu za dva poena. Sa druge strane, domačini su bili solidni u šutu sa distance, ali neubičajeno slabi u šutu za dva poena.

Međutim, odlučujuću prednost gosti su stekli zahvaljujući znatno boljem skoku, posebno u napadu; bili su uspešni 46 puta, naspram 26 uspeha domaćina. Centri Vojvodine Nikolić sa četrnaest i Vučetić i Džonson sa po pet skokova su dominirali, tako da je malo ko primetio da su Novosađani u sinoćnjem meču čak dvanaest puta izgubili loptu, naspram samo četiri peha igrača Slobode.

Vojvodina je vodila od početka meča, ali razlika nikada nije premašivala dvanaest poena. Šta više, kada god bi Novosađani napravili veću distancu, domaćin je brzo uspevao da minus svede na tri, četiri poena. I tada bi, obično, Kaningem preuzimao odgovornost – pogađao je upravo “kada se lomilo”, kada je najpotrebnije.

Uporne košarkaše Slobode je u prvoj polovini poslednje četvrtine izuzetno poslužio šut za tricu, pogodili su čak četiri puta, ali baš tada razigrale su se i Vošine uzdanice Savić i Rakičević, pa domačin, uprkos veoma dobroj igri, nije uspeo ništa više no da nekoliko puta ozbiljno zapreti da preokrene rezultat. Iskustvo gostiju bilo je vidljivo i u samoj završnici susreta.

Posle pobede nad Slobodom, Vojvodina se učvrstila na prvom mestu.

U sledećem kolu Novosađani će na Spensu ugostiti tim kragujevačkog Radničkog.

Izvor: 021.rs
Foto: KK Vojvodina