Početna Sport Kojašević srušio “Mladost” u finišu

Kojašević srušio “Mladost” u finišu

0

Fudbaleri “Vojvodine” zabeležili su i osmu pobedu u ovogodišnjem šampionatu Srbije pošto su u 12. kolu savladali na “Karađorđu” ekipu “Mladosti” rezultatom 2:0.

Strelac oba gola bio je Damir Kojašević u 82. i 90. minutu susreta.

Uvodni meč kola, odigran po lepom jesenjem danu, ali i u terminu kada su se ljudi mahom vraćali s posla, privukao je na stadion tek nekoliko stotina gledalaca. To je izgleda uticalo i na igrače oba tima, pa je prvo poluvreme bila prava uspavanka, sa svega jednom poluprilikom domaćeg tima.

U nastavku su se gosti otvorili i stvorili dve odlične šanse, ali ih je Emil Rockov sprečio da dođu do vođstvo. To je malo trglo crveno-bele koji su preuzeli inicijativu i nakon dve pripuštene prilike uspeli u finišu da povedu.

U 82. minutu Kojašević je povukao loptu u sredinu, ušao u šesnaesterac i iskosa sa desne strane neodbranjivo šutirao. Pobedu je overio u poslednjem minutu susreta, nakon što ga je proigrao Jovanović. Izbio je sam ispred golmana Rosića, zaobišao ga i postavio konačnih 2:0.

“Vojvodina” sada ima 25 bodova, a u narednom kolu gostovaće 14. oktobra u Zemunu.

U ostalim susretima: “Napredak”-” Crvena zvezda”, “Partizan” – “Čukarički”, “Spartak” – “Radnički”, “Mačva” – “Bačka”, “Borac” – “Radnik”, “Javor” – “Rad” i “Voždovac” – “Zemun”.

Tabela: “Crvena zvezda” 28 bodova, “Vojvodina” 25, “Partizan” 23, “Voždovac” i “Radnički” po 21, “Spartak” i “Čukarički” po 19, “Radnik” 15, “Napredak” 14, “Zemun” 13, “Mačva” i “Mladost” po 12, “Rad” 8, “Bačka” 6, “Javor” i “Borac” po 4 boda.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić